Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Корупційний скандал у сумському "Беркуті"

29 серпня 2012, 00:22
Дата ефіру/події: Середа, 29 серпня 00:22

9 тисяч гривень щомісяця - такий додатковий прибуток організував собі командир сумського Беркуту. Гроші він збирав із власних підлеглих, принаймні вони його в цьому звинувачують. Кажуть - непокірним зменшували зарплатню та десятками виписували догани. Три десятки міліціянтів не витримали несправедливості та поскаржилися до прокуратури.

Підрозділ спеціального реагування "Беркут" - еліта міліційних військ. Та фізично загартовані й морально витривалі чоловіки виявилися вразливими перед нахабністю власного  керівництва. Майже рік у сумських беркутівців вимагали гроші, й вони дисципліновано підкорювалися наказам командира.

Співробітник спецпідрозділу Беркут:

- Приказы сначала исполняются, а потом обжалуються. Ежемесячно милиционер сдавал 150 грн., те, кто был не согласен, снимались денежные средства в сумме тысячи, полторы тысячи гривен.  

Хлопці ховають обличчя. Бо й самі певні - бунтувати міліціянти не мають права, але й миритися з несправедливістю більше не можуть. У відповідь на їхні скарги до підрозділу надіслали перевірку. Щоправда, інспектувати взялися самих беркутівців.

Співробітник спецпідрозділу Беркут:

- Мы обращались в УВД по поводу поборов, а приехали принимать вообще зачеты, физо, стрельбы, а про поборы вообще забыли.
Как было известно, этой проверкой руководил начальник кадров, а начальник кадров - это родственник Малоштана - командира роты.

Перевірки для беркутівців - не рідкість: раз на два місяці вони підтверджують своє право носити краповий берет. Але тести, призначені після скарги, бійці не пройшли.

Співробітник спецпідрозділу Беркут:

- Нас просто завалили на проверке, сделали небоеспособными, обвешали выговорами. Все начинается с выговора, потом идет строгий, несоответствие с должностью. И увольнение с органов.

Порядки в роті після скарги одразу змінилися, розповідають правоохоронці: посилена служба, відсутність вихідних,  з найменшого приводу - догана. Хлопці, що роками не мали жодного зауваження, тепер не встигають їх лічити. За розв'язання конфлікту взялася прокуратура. 

Марина Фільченко, співробітниця прес-служби прокуратури Сумської області:

- Дійсно, в прокуратурі області знаходится колективна скарга від співробітників спецпідрозділу "Беркут", під якою поставили підписи близько 30 заявників. Наразі ця скарга розглядається для встановлення об'єктивної істини по цій ситуації.

Головний міліціянт області тримає конфлікт на особистому контролі й обіцяє  неупереджене рішення. На період перевірки командира Беркуту усунули від виконання службових обов'язків.

Ельвіра Біганова, керівник відділу УМВС України в Сумській області:

- Керівництву УМВС відома ситуація конфліктна в спецпідрозділі Беркут. Інспекцією з особового складу проведена перевірка. Зібрані матеріали внутрішнього розслідування, передані прокуратурі. Наразі чекаємо на їх результати для прийняття відповідних кадрових рішень.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Комментарий удален
сраколыз етот командир, в себирь его в месте с продажным руководством...
санек 30.08.2012, 13:10 ответить
сраколиз конкретный
буба 02.09.2012, 12:26 ответить
В стране где правды МОЖЕТ БЫТЬ можно добится только через ТВ жить стыдно и позорно.И позор тем кто забыл про честь мундира.Да и вообще честь и совесть.
Стукачи они, как им теперь воевать с бандитами, если они по малейшему поводу ноют, сколько их ушло сразу на больничный... мы вас узнали
грузин 29.08.2012, 11:35 ответить
сами вы стукачи!!офицеры по малейшому поводу здавать бегали командиру,что бы палочку себе заработать.и вообще про что можно говорить,если большенство офицеров с других служб.они малейшего не понимают что такое брацтво.сам все разволил ваш доблесный НОСОК!!! зажрались за наши деньги!!!так что приймите с честью свое поражение и нахрен с подраздиления участковыми))))НОСКОВЩИНЕ КОНЕЦ!!!как только проверка по физо,так офицеры все перекалечены.у одного-рука,у другого-жопа!короче я буду краток,ИДИТЕ В ЖОПУ!!!
валера 03.09.2012, 17:52 ответить
токое не только в суммах, но и в отделении участковых мелитопольского го

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.