Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Завершено розслідування справи дніпропетровських терористів

30 серпня 2012, 20:48
Дата ефіру/події: Четвер, 30 серпня 20:48

CБУ завершила розслідування справи дніпропетровських терористів. Її вже найближчим часом передадуть до суду. Підозрюваних четверо - політолог, програміст та двоє їх помічників. Саме ці люди протягом двох років підготували та влаштували низку вибухів у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі - переконані в СБУ.

Перший вибух у Дніпропетровську стався близько 12-ої, на трамвайній зупинці. За лічені хвилини рвонуло вдруге, в іншій частині міста. Загалом вибухів було чотири, постраждали більше тридцяти осіб. Шукали лиходіїв два місяці.

Іван Дерев'янко, керівник Головного слідчого управління СБУ:

- 31 червня поточного року після отримання 24 тисяч гривень із банкоматів у місті Дніпропетровську і були затримані обвинувачені у кримінальній справі. У ході досудового слідства у них були вилучені 100 карток, на які обвинувачені розраховували отримати ці кошти.

Терористами виявилися четверо дніпропетровців - політолог, програміст та двоє їхніх спільників. Ті розповіли - все робили заради грошей.

Іван Дерев'янко, керівник Головного слідчого управління СБУ:

- Вони переслідували мету отримати велику суму коштів з розрахунку, з їхніх слів, 10 центів за кожного українця.

Утім, заробленого злочинці так і не побачили. Натомість можуть отримати довічне ув'язнення - таке покарання передбачають статті кримінального кодексу. Саме ці люди здійснили серію терактів не тільки у Дніпропетровську, а й у Харкові та Запоріжжі - правоохоронці не сумніваються.

Іван Дерев'янко, керівник Головного слідчого управління СБУ:

- В ході досудового слідства обвинувачені детально демонстрували в присутності експертів-вибухотехніків, яким чином вони монтували, складали, виготовляли вибухові пристрої і яким чином вони приводилися в дію.

На цьому відео затриманий розповідає, яким чином закладав вибухівку у Харкові. А тут - детально описує, як обирав час теракту в Дніпропетровську.

- Почему бьло установлено это время - до пика, связанного с обедом. Оно приблизительно так и сработало, всвязи с выходом людей на обед намного возрастет количество людей на улице.

Судитимуть підозрюваних, імовірно, у Дніпропетровську. Адже саме тут від їхніх злочинних дій постраждало найбільше людей.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.