Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Луганщині обвалилася стіна житлового будинку

30 серпня 2012, 22:44
Дата ефіру/події: Четвер, 30 серпня 22:44

Стіна двоповерхового будинку завалилася в місті Гірському на Луганщині. Мешканці двох квартир лишилися без житла. Інші ж, через побоювання, забралися з домівок подалі. Адже під час пригоди тільки за щасливим збігом обставин ніхто не постраждав.

Євген Соломін, кореспондент:

- В цьому будинку найменш ушкодженою виявилася кухня. Тут всього-навсього вивалилася стіна разом з вікном, а ось кран, який був вмонтований у стіну, лишився стояти на місці практично неушкодженим.

Пані Світлана виносить з квартири вцілілі речі - залишилося їх небагато.

Світлана Юр'єва, постраждала:

- Спальня за углом, здесь зал упал - вот два этажа. Ну это видно, что ванна и кухня. Мой стул рабочий валяется - золотые копытца. Похоронила там все свои инструменты рабочие, что тута пустота осталась. Квартира приватизированная. Все разрушено.

Лілія мешкає на іншому боці двоповерхівки. Каже, почула шум, через усі щілини повалив пил. Вибігла на вулицю - зовнішньої стіни немає. Тож поки будинок остаточно не розвалився, зібрала найцінніше й перебралася до батьків.

Лілія Оганесян, постраждала:

- Мы на данный момент проживаем с родителями, потому что маленький ребенок - переживаем. Нам лично не предлагали ничего. Мы просто сами уехали - боимся.

Двоповерхівка почала занепадати кілька років тому. Аби не розпалася, стіни обшили швелерами. Та після цього розвалюватися  почав уже фундамент. Влада надала гроші на його зміцнення. Однак ремонтувати не поспішали, а коли почали - фундамент розсипався. Далі - впала стіна.

Василь Вольвач, міський голова м. Гірського:

- Фундамент начал рассыпаться. И когда они подкопали - дом рухнул. Сейчас мы подготовили письмо на независимую эскпертизу, которая даст заключение: восстанавливать или его признать невозможным для проживания.

Компанію, що проводила ремонтні роботи, перевіряє прокуратура. Експерти припускають, що будівельники грубо порушили технологію робіт. Проте остаточні висновки попер

еду. Тим часом родинам-безхатченкам влада іншого житла не пропонує. Немає коштів і на компенсації. Зі своєю бідою люди залишаються наодинці.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.