Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 21 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Київській психлікарні повісився хворий

5 вересня 2012, 23:38
Дата ефіру/події: Середа, 5 вересня 23:38

На території столичної лікарні для психічнохворих людей повісився молодик. Вже відомо, що 25-річний парубок був несповна розуму, а чому він укоротив собі віку саме в медзакладі, тепер з'ясовують правоохоронці.

Двадцятип'ятирічний психічно хворий парубок укоротив собі віку опівночі на високому дереві. Щоби зняти небіжчика - правоохоронцям довелося викликати підрозділ рятувальників.

Юрій Севрук, прокурор Подільського району м. Києва:

- Труп повішений на території психіатричної лікарні, яка розташована за адресою вул. Фрунзе 103 . Виїжджали на місце пригоди працівники органів внутрішніх справ, провели огляд.

Що саме спонукало небораку полізти в зашморга - поки  невідомо. А що трагедія сталася саме на території  лікарні - дуже зацікавило правоохоронців. Кажуть, передусім перевірять версію про доведення до самогубства пацієнта.

Юрій Севрук, прокурор Подільського району м. Києва:

- Буде встановлено, чи на даний час він проходив лікування, чи просто вибрав це місце, як знайоме. Він перед тим, як позбавити себе життя, зателефонував брату, сказав: мені набридло жити. Брат поїхав його шукати і найшов там, на території лікарні.

Керівник головного в державі медичного закладу для душевнохворих від телевізійного інтерв'ю категорично відмовився. Поза об'єктивом камери причетність персоналу лікарні до смерті парубка відкидає. Каже, ніякого самогубства не було. А ось деякі тутешні пацієнти твердять: у медзакладі з них знущаються.

- Мне самой тут хотелось повеситься. Меня положили в острую палату, мне было плохо и я рвала всю ночь, бегала в туалет. А она меня привязала за руки, за ноги. В туалет сходить не разрешила. Она начала кричать и меня от так по лицу кулаком. Вот такая бабище.

Після інциденту хвора та її мати звернулися зі скагою. Утім санітарку-садистку ніхто так і не покарав.

- Я позвонила на 1551. Так заведующа, як я прийшла, мене чуть не проглотила. Сказала, что меня не примут больше в это отделение. Я написала, что претензий к персоналу не имею. Заставили написать.

Зі слів правозахисників, знущання в таких медичних закладах - не рідкість. Пацієнти ж бо досить специфічні й не часто можуть  навіть поскаржитися. Тож родичі психічно хворих - пильнуйте.

Іван Боднарук, правозахисник:

- Перш за все це візуальні пошкодження. Також це може бути різка зміна поведінки. Наприклад, якщо людина дуже замкнута, а тут вона стала дуже веселою, і навпаки, коли раптом замикається в собі. Все це є підставою для певних підозр.

Коли ж факти знущань із психічно хворих підтверджено - негайно звертайтеся до прокуратури. Лише так зможете уникнути непоправного.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.