Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 9 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці занедбані автівки здаватимуть на брухт

6 вересня 2012, 22:08
Дата ефіру/події: Четвер, 6 вересня 22:08

Старі, покинуті й занедбані автівки. Таких у столиці сотні. Вони роками не виїжджають з подвір'їв. Ці машини псують вигляд вулиць, стають тимчасовими житлами для безхатченків і становлять небезпеку. Міська влада вирішила здавати неробочий транспорт на брухт.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Покинутих автомобілів по Києву сотні. Але вигляд деяких дійсно вражає. Ось, наприклад, власник цього ЗІЛа, вочевидь, вже давненько лишив свою автівки біля узбіччя. Бо нині вантажівка більше нагадує клумбу, аніж машину.

Гора сміття у причепі поросла височезною травою. Утім, власники автомобіля прибирати його з проїжджої частини, вочевидь, наміру не мають. На подвір'ї поряд - ситуація схожа. Легковик зі спущеними колесами та побитим склом. Мешканці одностайно твердять: такому транспорту не місце у дворах.

Сергій, мешканець м.Києва:

- Вот смотрите, такие вот стоят машины, нормальные приезжают машины, то есть нема места, где людям поставить машину, то есть он поставил, он стоит уже не один год.

Дмитро, мешканець м.Києва:

- Это б/у-шная машина, которую уже давно отправить на металлолом, на западе таких машин уже давно нет, просто там защита экологиии, защита окружающей среды, такая машина просится на металобрухт.

Окрім того, що занедбані авта заважають, вони ще й потенційно небезпечні.

- Ну, то что, здесь её возьмут, подожгут, например, и сгорят машины, которые рядом.

Аби стару автівку прибрали, власник повинен звернутися до ДАІ із заявою, щоб його транспорт утилізували. Бо якщо машина не знята з обліку - чіпати її ніхто не має права, стверджують юристи.

Іван Боднарук, юрист:

- КМДА не має права утилізовувати автомобілі на свій власний розсуд, це може бути за відповідною процедурою. Жителі багатоповерхівок, яким заважає даний автомобіль, або він заважає іншим технічним або спеціальним транспортним засобам, вони мають право звернутися до суду або з відповідною заявою до КМДА, і лише по рішенню суду можна вивезти даний автомобіль.

Проте комунальники хочуть цю схему змінити і свої повноваження розширити. Кажуть, якщо навіть у авта є власник, але машиною не користуються й вона заважає людям, її вивозитимуть на штрафмайданчики і без згоди господаря.

Владислав Шелоков, керівник відділу ГУ контролю за благоустроєм м. Києва:

- Зараз буде прийняте принципове рішення про проведення спільної наради, на цій спільній нараді буде виписаний чіткий алгоритм дій, потім він вже буде виписаний в нормативно-правовий документ і вже будемо рухатися, щоб звільняти місто від таких от авто. На сьогоднішній день діє механізм, який просто не дозволяє ефективно працювати в цьому напрямку, тому що на сьогодні має бути чітко зафіксований факт покинутості автомобіля, тобто, що він не має власника.

За 2012-й рік комунальникам вдалося вивезти на брухт лише 11 автомобілів. А це, кажуть, просто крапля в морі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.