Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Як жінкам вберегтися від грабіжника

8 вересня 2012, 00:17
Дата ефіру/події: Субота, 8 вересня 00:17

У Києві серед ночі пограбували 25-річну жінку. Після сімейного конфлікту вона вирішила прогулятися столицею й одразу ж ускочила в халепу.

Киянка Оксана весь вечір сварилася з чоловіком. Коли ж серед ночі сімейні пристрасті досягли апогею - розбурхана жінка вирішила піти з дому.

Оксана, постраждала:

- Вихожу - причому йшла дуже швидко, вся на нервах. Почула ззаду себе якісь підозрілі звуки, але не звернула уваги, а потім відчула, що мене хтось схватив за шию і почав душити...

Коли жінка опритомніла, поруч не було ані нападника, ані сумочки з мобільним телефоном та грішми. У розпачі вона кинулася до найближчого райвідділку, де описала зовнішність грабіжника. 40-річного чоловіка затримали вже за 10 хвилин.

Наталія Стеценко, помічник керівника Печерського РУ міліції м.Києва:

- В нього вилучили сумочку з усіма речами, гаманець, телефон мобільний. Він уродженець Чернігівської області, але протягом тривалого часу проживає в Києві в Печерському районі. У 2006-му його було засуджено за згвалтування.

Оксана зустрілася з добре тренованим грабіжником, кажуть фахівці. Зловмисник уміє миттєво знерухомити свою жертву.

- Человек, видно, ходил на какие-то единоборства, если знал, что захват нужно делать именно вот такой, замок. Именно душить и голову вниз и на себя.

Тож аби уникнути такої неприємної зустрічі - передусім відмовтеся від піших мандрівок нічним містом. Коли ж уже побачили, що на вас полюють - в жодному разі не панікуйте.

Василь Бочкор, тренер із рукопашного бою:

- Ваша задача - во первых, посмотреть, кто за вами идет. Намерения преступника видно сразу же. Он ускоряет шаг, чтобы вас догнать. Значит, вы должны, как самосохранение, шаг ускорить. И не бежать, потому что он побежит за вами, потому что у него инстинкт, как у хищника.

Тим із потенційних жертв, котрі хоч трохи дружать зі спортом - окрема порада.

- Девочкам, женщинам, которых душат таким захватом - самое главное, не растеряться. Здесь есть 10 секунд до того момента, как потеряете сознание. За этих 10 секунд можно успеть все сделать. Руку - раз, и толкнули. Все...

Проте похвалитися міцними нервами і сталевими м'язами можуть не всі. Тож у більшості випадків ліпше не чинити опору бузувірові.

Тетяна Подольська, психолог:

- Можно попробовать каким-то образом успокоить, но некоим образом не прямыми словами. Человека очень злит, когда ему говорят: успокойся и не кричи. Нужно сказать - я не кричу, я вот отдаю вам все. Держите, пожалуйста, только не трогайте меня.

А найголовніше - пам'ятайте: ніякі цінності не варті вашого життя. Тож будьте пильними й бережіть себе.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.