Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Від жителя Сумщини вимагають мільйон гривень аліментів

14 вересня 2012, 11:28
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 вересня 11:28

Аліментів - на мільйон. Саме таку суму вимагають від мешканця Сумщини судові виконавці. Чоловік запевняє - справно платив колишній дружині 350 гривень на місяць. А тепер, державні служби нарахували так, що розплатитися не вистачить життя.

- По 100 гривень  я платитиму, ну скільки? 70 год я платитиму, так я стільки не проживу.

Від сина Олег ніколи не відмовлявся: після розлучення з дружиною щомісяця справно платив визначену судом суму. Крім того, купував речі, ліки, возив малого на море. Аж раптом, отримав листа із сюрпризом від виконавчої служби.

Олег Андрієвський, мешканець м. Охтирки:

- Я був в шоці, коли отримав цю довідку-розрахунок на 132 тисяч гривень заборгованості, а також ще мені нарахували 753 тисячі за кожен день прострочення несплати.

Олег показує свій невеличкий магазин. Як підприємець, він працював за спрощеною системою оподаткування: раз на квартал заповнював декларацію, та платив фіксований податок. Тільки раніше був тут господарем, а тепер працює простим продавцем.

- Навіть, якщо я продам весь бізнес, мені не хватить покрити ці затрати. В мене сума виручки менше, ніж позовна вимога позивачки.

Підприємець дивується розмахові, з яким рахують його гроші державні служби. Адже аліменти визначили не від чистого прибутку, а від усього обігу коштів. Виконавці ж пояснюють: цифри вони не вигадують, а оперують офіційною довідкою від податківців.

Максим Гмиря, керівник охтирського відділу державної  виконавчої служби:

- Державний виконавець нарахувала заборгованість по останній довідці, яку надала податкова інспекція. Податкова інспекція іншого формату довідок не дає. Що стосується, визначити, виручка це чи дохід, сам державний виконавець не може.

Чистий прибуток бізнесмена-спрощенця не можуть визначити й податківці. Про те, що сума в декларації значно перевищує заробіток підприємця, інспектори знають. Тільки виконавцям про це не розповіли.

Ольга Слізченко, співробітниця Охтирської об'єднаної податкової інспекції:

- Предприниматель  фиксирует общую сумму дохода, которую он получает от предпринимательской деятельности, причем не учитывая свои витрати, такое понятие  как чистый доход по упрощенной системе налогообложения не существует.

Тепер розбиратися в довідках і цифрах доведеться в суді. Юристи ж зазначають: якщо розмір чистого прибутку Олега не можуть визначити виконавці разом із податківцями, то його колишній дружині це буде ще важче.   

Павло Собина, юрист:

- Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які посилається. І позивачка, якщо подавала про стягення аліментів,  повинна буде довести,  що в приватного  підприємця такий прибуток, який був у тій довідці, яка була взята у податковій.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
I'm not easily impsresed but you've done it with that posting.
Frutillita 27.09.2012, 17:47 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.