Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Києві призупинені три нелегальні забудови

14 вересня 2012, 21:41
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 вересня 21:41

Три скандальні будівництва призупинила прокуратура Києва: на вулиці Кіквідзе, Сошенка та на проспекті Правди. Місцеві мешканці вже давно протестували проти будівельних робіт. Урешті, прокуратура визнала, що багатоповерхівки зводять там незаконно.

Середмістя Києва. Вулиця Кіквідзе. Задля  житлового комплексу забудовники зруйнували частину гори та вирубали дерева. Будівництво таки визнали незаконним, ділянку хочуть забрати.

Анатолій Мельник, прокурор м. Києва:

- Гора, яка стояла роками і десятиліттями, на сьогоднішній день верхня частина цієї гори просто знесена, ми внесли до господарського суду два позови щодо визнання недійсними договорів аренди земельних ділянок, на яких уже розпочато проведення незаконного будівництва.

Місцеві кажуть, після втручання прокуратури робітники зникли.

Марина Мірошниченко мешканка м. Києва:

- За посление 5 дней движения на стройке нет, ни одного строителя здесь нет, но каким - то чудным образом потихоньку пропадает техника. После появления прокуратуры, стрйока не ведется, вот сегодня - пятый день.

А це вже - інша скандальна забудова, якою зацікавилася прокуратура. Зведення завершили в травні цього року.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Проти зведення цього будинку на проспекті Правди, місцеві мешканці воюють уже 8 років, втім, чи законним було будівництво, прокуратура Києва вирішила з'ясувати лише зараз, коли будинок майже готовий.

Тепер у прокуратурі кажуть, споруду, проти якої роками протестували  мешканці, таки справді зводили без жодних дозволів.

Анатолій Мельник, прокурор м. Києва:

- Будівництво цього будинку велося взагалі без законних на то підстав, взагалі документу, який би надавав дозвіл на проведення будівельних робіт там не було, і, я думаю, що уже наявна службова недбалість.

Що буде з квартирами, більшість з яких вже продали, невідомо. Незадоволені  кажуть: дім треба знести.

Ірина Олексієнко, мешканка м. Києва:

- Создать прецедент в городе Киеве по сносу дома, потому что в Москве сноясят, если люди выиграли суды, дома сносятся.

А це вже - вулиця Сошенка. У лісосмузі, на місці поховань загиблих часів Другої Світової війни, спритники вирішили звести житловий комплекс. Хоча, від початку, земельну ділянку отримували зовсім для інших цілей.

Анатолій Мельник, прокурор м. Києва:

- Відповідно дозвільних документів, там повинні були будувати малоповерхові будинки з відповідними там майстернями. А що ж ми маємо там насправді? Насправді, забудовник на цій території будує 8 багатоповерхівок, і вже на даний час ведеться реалізація квартир.

Тепер ризикують не отримати ані коштів, ані квартир люди, які інвестували в скандальні будівлі. Натомість, прокуратура ближчим часом обіцяє назвати інші споруди, що їх зводять незаконно. Активність правоохоронців гарантує: обманутих інвесторів у столиці точно побільшає.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.