Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 28 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Чернігові масово труять собак

14 вересня 2012, 21:02
Дата ефіру/події: П’ятниця, 14 вересня 21:02

Собачий мор у Чернігові. Масова смерть чотирилапих - не результат невідомого вірусу, а справа людських рук. Отруєних безпритульних тварин мешканці міста знаходять у парках.

Отруєні собаки помирають повільно, і в страшних  муках. Жахливі кадри демонструють екологи. Кажуть, масові вбивства чотирилапих відбуваються в усіх кутках країни.  Зоозахисники  стверджують:  псів труять пестицидом під назвою фосфід цинку.

Іван Парнікоза, зоозахисник:

- Фосфід цинку проникає в дихальну систему, проникає в печінку. Печінка не є в стані нейтралізувати цю отруту. Відповідно, відбувається її нейроз, а також відбувається блокада дихання. Відповідно зовнішньо це виглядає як судоми, дуже багато виділяється слини. Через деякий час, в треморі, тобто в дрижаках,  скажемо, тварина помирає.

Отрута надзвичайно дешева. Невеликої її кількості вистачає на десятки тварин. Фосфід цинку заборонений в країнах Євросоюзу, Росії та Білорусі. А от в Україні - ні.

Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру:

- Мы тут все собрались, разные представители, екологи, зоозащитники, ученые. Мы занимаемся этой компанией, и хотим все-таки добиться того, чтоб Украина тоже запретила фосфид цинка. Это сделать очень легко, одним лишь приказом.

Наочний приклад використання цієї трутизни на власні очі бачили в Чернігові. Національний історико-архітектурний заповідник «Чернігів стародавній». Прогулянка у парку перетворилася для відвідувачів на справжній кошмар.

Лідія Романець, мешканка м. Чернігова:

- Мертвих собак бачила, он там, возле церкви, за алейкою. Там лежала чорна мертва собака. Она даже не дергалась. И во дворе лежала рыжая собака.

Олена Столярова, президент Центру захисту тварин:

- Животное, оно сначала конвульсии у него, начинае активно дергать лапами, лежа на боку. Все находится в движении. Начинают со рта, с попы фонтаном идут, плавятся все внутренности.

А містяни розповідають: безпритульних псів давно вбивають з нелюдською жорстокістю.

Лариса Яковенко, мешканка м. Чернігова:

- В прошлом году вот здесь, в парке, где много детей, где школа, среди белого дня стреляли отравленным лекарством. Те собаки, которые не умирали долго, их битами добивали. Стояла машина, и скидывали в кузов машини. Это видели дети со школы, видели те, кто с детьми гуляет, это был шок. У детей просто нервные срывы.

Люди впевнені, в усьому винні  комунальні служби. Та у Чернігівській міській раді запевняють - про вбитих тварин - ні сном, ні духом.

Микола Сенькович, заступник голови Чернігівської міської ради ХРИП:

- На сьогоднішній день у нас інформації такої нема, щоб дето травили собак, і комунальні служби до цього не причетні. Взагалі нема інформації.

Рік тому міська влада обіцяла організувати притулок для бездомних собак. Імовірно, тепер потреба у будівництві відпала -  чотирилапих у місті різко поменшало.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
У меня соседи отравили уже вторую собаку!Обе на привязи,не отпускались!Просто гавкали на чужих,за это их убили!!!Нелюди живут Славутичская 26,27!!!!
Алёна 19.10.2016, 09:59 ответить
This is way better than a brick & mortar estalbishmnet.
Hnialum 27.09.2012, 18:42 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.