Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У центрі Сум невідомі хулігани підпалюють автомобілі

20 вересня 2012, 21:04
Дата ефіру/події: Четвер, 20 вересня 21:04

Серійний палій автівок з'явився в середмісті Сум. На його карбі вже два десятки знищених машин. І на будь-який смак: де старенька "ВАЗівка", а де - новий "кореєць". Міліціянти намагаються зловити зловмисника вже кілька місяців, але поки марно.

- Не дай Бог десь у когось пожар чи ще щось машина ж не під`їде, вони одна коло одной стоять. Ну хіба так можна?

Бабусі біля під`їзду невдоволені паркуванням транспорту під вікнами. Та останнім часом машин тут точно поменшає: автівки масово палять невідомі.

Микола Степанович, мешканець м. Сум:

- Ну, наверное, машин 6 точно сгорело … у вот этом подъезде, за домом еще одна, там через дорогу еще одна.

Олексій зняв квартиру у цьому районі кілька днів тому. Машину під вікнами залишав двічі. Перша ніч минула спокійно, на другу - розбудила сигналізація.

Олексій, постраждалий:

- Вышел, смотрю, машина горит, я попробовал открыть, но аккумулятор, скорее всего, уже сгорел, а огнетушитель находился в багажнике, ну я вызвал пожарных, благо ко всему пожарные приехали быстро.

Такий "Хюндай" коштував 16 тисяч доларів. Збитків  нарахували на 15 тисяч.   

- Реально получается, ущерб вы видите сами, Ну, это основная часть, 70 % автомобиля.

Цей "Форд" згорів тижнем раніше. Його власник навіть за кредит не розплатився, ще років зо два залишилося.

Анатолій, постраждалий:

- Автомобілю 5 лет, время от времени ночевал во дворе, с соседями многоэтажного дома, где я проживаю, у меня достаточно теплые человеческие отношения. Мне лично никто не угрожал. Она стояла на проезжей части, не на газоне, она не мешала проезду других автомобилей.

Підпалюють машини зазвичай глупої ночі, розповідають мешканці будинків.  Розгледіти обличчя лихочинця жодного разу не вдавалося.

Микола Степанович, свідок:

- Начинает загораться из-под колес. Пакет бросают, он не поджигает ниче, пакет бросают, пакет начинает воспламеняться.

Спершу мешканці підозрювали у злочинах працівників стоянок або СТО. Нині певні: це - справа рук бешкетників, які дедалі більше нахабнІють від власної безкарності.

Ельвіра Біганова, керівник відділу УМВС України в Сумській області:

- Міліція зафіксувала 19 випадків підпалів машин. Спосіб скоєння злочину майже в усіх випадках був однаковий. Міліція сьогодні проводить оперативно-розшукові заходи, є певні напрацювання, але говорити про них зарано, аби не нашкодити слідству.

Власники понівечених автівок сподіваються, що, коли палія таки затримають, він виявиться достатньо заможним, аби компенсувати збитки за свої розваги. А поки, не сплять ночима і, як можуть, охороняють своїх залізних коней.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Молодец что тут сказать , купил машину то позаботься о гараже , хотя бы на ночь
Олег 21.09.2012, 14:02 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.