Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині браконьєри підірвали хату єгерів

27 вересня 2012, 00:03
Дата ефіру/події: Четвер, 27 вересня 00:03

Згадка про буремні дев'яності: у волинському селі Котові невідомі намагалися висадити в повітря будинок єгерів. За інструмент мали пляшку із запалювальною сумішшю. Внаслідок вибуху повилітали шибки та сталася пожежа. На думку місцевих, то справа рук браконьєрів.

Кіптяву та масні плями, що залишив по собі так званий "коктейль Молотова", подружжя Бандур затирало вапном два дні. Стіни косметичному ремонтові піддалися, а над вікном ще треба попрацювати. Інцидент стався о четвертій ранку.

Орислава Бандура, єгер Звірівського мисливського господарства:

- Як бабахне і все - тишина мертва. Чоловік надвір, я  - у вікно, правда, не виходила, бензин кругом смердить, і в хаті, і на вулиці. Чорне все було. Пляшка і тут фітиль лежав - тряпочка така. Вона не догоріла, хоча мала. Певно, щось їй не дало…

Лісівники, на яких вчинили замах, від стресу оговталися. Однак полишати обійстя бояться. Головно, у колі підозрюваних - браконьєрські ватаги, що в тутешніх гаях полюють на дичину.

Валерій Бандура, єгер Звірівського мисливського господарства:

- Ситуації різні бувають: і затримання, і що тільки. Знімаємо так само петлі, зрізаємо по лісі вишки. Я думаю, що з приводу цього таке і сталося. От конфлікт з оленем був, то мого напарника побили. Я був біля підводи, а він відійшов. Напали і побили.

На такі факти, кажуть у мисливському господарстві, правоохоронці реагують, але не надто жваво. Лише цьогоріч волинських лісничих кривдили чотири рази. Та притягнути лиходіїв до серйозної відповідальності стражам порядку не вдавалося.

Андрій Шпорук, директор Звірівського мисливського господарства:

- Є такі випадки, що попадають у правоохоронні органи протоколи і там вони залишаються без розгляду. Доля лісопорушників незрозуміла, де вони пропали. От так само, як з тим оленем. Забрав за місяць свого карабіна і за трохи після того, як побив єгеря, знову був замічений на браконьєрці. Тільки других угідь… 

Одначе ситуація з підпалом садиби, стверджують у міліції, куди серйозніша. На місці подій кілька годин працювала слідчо-оперативна група. Кажуть, зачіпка - є.

Оксана Блищик, керівник сектору УМВС України у Волинській області:

- Було проведено огляд місця події, зібрано рештки цієї речовини. Зараз призначено ряд експертиз. Збираються матеріали, проводиться дослідча перевірка. Зрештою, за результатом експертиз, і буде прийняте рішення про порушення кримінальної справи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.