Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 29 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Харкові судять нападника на військову частину

27 вересня 2012, 23:05
Дата ефіру/події: Четвер, 27 вересня 23:05

Суд у резонансній справі про напад на військову частину розпочався в Харкові. Нагадаю, в березні двоє рідних братів, озброєних ножами й обрізом, напали на вартових. Один з солдатів, 19-річний Володимир Березюк, загинув. Крім того, в сутичці смертельного поранення дістав один із нападників. Його ж брата затримали, й нині він постав перед судом.

- И каждый раз переживаешь заново это всю ситуацию.

Того дня старший лейтенант Олег Гурін був старшим у караулі. Один з його товаришів загинув, а він  із солдатом дивом вижив. Тяжко поранені військовики здолали нападників - одного вбили, іншого - затримали. Сьогодні наскочник Сергій Руденко на лаві підсудних.

Ігор Дегтярь, адвокат підсудного:

- Вину признал полностью, раскаялся в суде, принес свои извинения сегодня в суде всем потерпевшим.

Захист доводитиме, що підсудний - пасивний учасник збройного нападу. Задум, організація, підготовка та вбивство солдата - все це скоїв загиблий у сутичці грабіжник.

Ігор Дегтярь, адвокат підсудного:

- Организатором преступления был действительно брат. У него имелись долги, у него были неприятности, связанные с бизнесом. Очень крупная сумма долга была. Действительно, он организовал это преступление и уговорил брата совершить это.

За задумом братів, вони мали зненацька наскочити на вояків та, погрожуючи їм ножами й обрізом мисливської рушниці, відібрати автомати. Лиходій запевняє: вбивства не планували. Та цьому твердженню мало хто вірить.

Олег Гурін, постраждалий:

- Скажем так, что надо сделать, чтобы я добровольно сдал оружие? Тут вариант только один. Других вариантов не может быть. Только убить человека, чтобы я отдал добровольно свое оружие. Тем более, что такое их ножи против моего пистолета или автомата? Это ничего.

Ігор Чорнолих, вітчим загиблого:

- Прокурор абсолютно корректно сформулировал свой вопрос. Он задал дежурному по части один-единственный вопрос: скажите, что нужно сделать, чтобы они беспрепятственно, с оружием, не трогая солдат, вышли из части? Ответ был: всех убить.

Солдатові строкової служби Володимиру Березюку завдали дев'ять ножових поранень. Він помер за два тижні до демобілізації.

Лариса Березюк, мати загиблого:

- Ненависть переполняет, конечно, и просто даже не могу смотреть в сторону этого человека - неприятно.

Сергія Руденка звинувачують у тяжких злочинах за чотирма статтями кримінального кодексу: самих частин та пунктів близько десяти. 

Євген Терпелюк, державний обвинувач:

- В совокупности наказание будет назначено, возможно назначение вплоть до пожизненного лишения свободы. Это преступление чудовищно. Чудовищно не в силу совершения убийства, потому что убийств много совершается. А в силу хладнокровия, в силу тех обстоятельств, которые были установлены даже в ходе судебного слушания по делу. Это хладнокровное преступление, как я считаю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.