Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 8 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

МВС: стрілку з "Каравану" 26 років, він киянин

28 вересня 2012, 00:01
Дата ефіру/події: П’ятниця, 28 вересня 00:01

Столичні правоохоронці вже з'ясували ім'я молодика, що розстріляв чотирьох охоронців торговельного центру Караван. Стрільцеві 26 років, він - киянин.

З чого все почалося, видно з відеокамер спостерження супермаркету. Покупець у торговельній залі ховає в кишені батарейки та зарядку для них. На касі розплачується лише за хліб, молоко та кепку. Молодика зупиняють й запрошують до кімнати охорони. Вже за кілька хвилин чоловік розстріляє трьох людей і втече.  Зупинити його ніхто так і не зможе. 

- Выстрелы они слышали, и найдите мне героя, который бы без оружия полез бы на оружие. 

Олексій Тесленко, виконавчий директор ТРЦ Караван:

- Охрана, которая охраняет общественный порядок в торговом комплексе - это не вооруженная милиция, это не СБУ, это не Альфа. у них в полномочиях принять меры к недопущению хищения и в случае нарушения законов Украины вызвать соответсвующие правоохранительные органы. Все.

Згодом у мережі з'явилось відео спілкування охоронців з затриманим. У кімнаті злодія змушують викласти все з кишень і, найімовірніше, саме тоді розуміють - молодик може бути озброєний. Тому коли крадій хоче піти, його не випускають.

Сергій Осташенко, керівник служби безпеки ТРЦ Караван:

- Человек достал чехол из пистолета, что естественно должно было, и охранников это насторожило, только поэтому и произошло то, что произошло. В таких случаях мы вызываем сотрудников милиции, как только он услышал, видимо, по отданной начальником охраны команде, ну это все предположения, тогда он начал действовать.

Втікача зафіксували десятки камер, тож правоохоронці з'ясували особу підозрюваного у потрійному вбивстві.

Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ України:

- Є людина, яка підозрюється у скоєнні цього злочину. У нас є підстави вважати, що ця людина цей злочин скоїла. Зараз ми над цим працюємо. Проведені і проводяться заходи для затримання цієї особи.

Крім того вже знають - лихочинець стріляв зі спеціально переобладнаної зброї. Втім, цей пристрій вбивця загубив на місці злочину.

Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ України:

- Можна сказати, що була підготовлена сама зброя для відстрілів, щоб не залишати на місці події гільз. Пістолет зовні схожий на пістолет Макарова. Разом з тим наші фахівці роблять висновки, що це нестандартний пістолет Макарова, тому що є окремі і доработки скоріш за все цієї зброї.

Тим часом медики борються за життя четвертого охоронця, що постраждав під час стрілянини. Поранений в реанімації у тяжкому стані, але житиме - прогнозують лікарі. Керівництво ж торговельного центру пообіцяло виплатити родинам загиблих та пораненому грошові компенсації.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.