Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київщині багатодітна мати протестує проти вилучення дітей

29 вересня 2012, 00:26
Дата ефіру/події: Субота, 29 вересня 00:26

Багатодітна мати з Київщини намагається повернути дітей. Півроку тому місцева влада забрала в неї трьох неповнолітніх дітей. Жінка впевнена - малих відправили до дитбудинку, щоб їй помститися.

Багатодітна мати Ольга Лисенко у розпачі. Каже, лихі люди позбавили її найдорожчого.

Ольга Лисенко, мешканка с. Острова:

- Я була в Києві на роботі і мені перезвонили, що дітей із школи забрали. Трьох моїх дітей - Марічку, Колю й Іру.

- А хто забирав?

- Службовий виконавець. І як сказали дітям - ваша мати дописалася.

На думку неньки, саме таким чином їй помстилася місцева влада. Мовляв, коли помер чоловік, намагалася отримати допомогу, але сільрада відмовила. Тоді почала писати скарги.

Ольга Лисенко, мешканка с. Острова:

- Я закони шукала, ходила до них, добивалася. На кожного члена сім'ї прошу здійснити перевиплату. Доля була цієї заяви, що в мене просто-напросто забрали дітей, зробили мене алкашкою і неадекватною.

Далі - суд та візити працівників виконавчої служби. Попри численні скарги і протести  матері, її малі тепер у дитячому будинку.

Микола, вихованець дитячого будинку:

- Голова сільської ради казав, поїхали, бо приїдемо з міліцією і заберем. Потом на другий день ми пішли в школу. Приїхали з Бєлого дому і забрали нас.

- Тобі хотілося їхати з дому?

- Ні. Мені нормально дома.

Чому при живій мамі її дітьми опікується держава, "Свідок" дізнавався з перших вуст. На думку місцевих урядників, у цій історії - нічого особистого.

Сергій Діренко, Острівський сільський голова:

- На час відвідування даної сім'ї в будинку були антисанітарні умови. В даній ситуації виконком сільської ради прийшов до рішення про вилучення дітей із сім'ї.

Ірина Бандура, заступник директора Острівської школи:

- Ми просили Ольгу Миколаївну - наведіть, будь ласка, порядок у будинку, щоб діти у нормальних умовах жили. Чому діти не прийшли до школи?

- Тому, що нас мама не відправила.

А от Ольжині односельці із цим категорично не погоджуються. Кажуть, сім'ю розлучили несправедливо.

Лідія, мешканка с. Острова:

- Я  в шоці. За що ж забирать? Забирають у п'яниць, у наркоманів гулящих. Ви що? Вона й робить, нормальна людина. Не п'є, не курить.

Журналісти завітали й до оселі Лисенків. Живуть тут не заможно, але чисто й охайно. 

- Цей шкаф ще при батькові куплявся, а цей шкаф я купляла.

За роз'ясненнями "Свідок" звернувся  до місцевої райадміністрації. Ольгу Лисенко тут добре знають. Кажуть, і жінка не свята, і сільська влада, можливо, перегнула палицю.

Людмила Секрет, керівник служби у справах дітей Рокитнянської райдержадміністрації:

- Ми дали мамі термін на виправлення. Це тимчасова міра. І мама протягом року повинна звернутися до суду із заявою про повернення дітей.

Чиновники запрошують матір до діалогу. Ближчого прийомного дня вона має прийти з заявою про повернення дітей додому.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Жах, яка вигадка, цікаво це так всі сюжети напрацьовуються? Ольга Лисенко - так хто ж в селі Острів її не знає, її мало назвати "трасовичкою". Що ж це за мати , яка кидає своїх дітей напризволяще? Ви б краще перевірили чи є , що поїсти в цих дітей, чи є в будинку газ, чим будуть топити зимою. І хотілось би додати куда дивиться наша місцева влада коли маленька її дитина Настуся росте без догляду мами. Перевірили б скільки набрала кредитів Ольга Миколаївна. Жах просто....
Леонід 30.11.2012, 20:41 ответить
Лідія, мешканка с.Острова, вже 8 років не живе в селі Острів. Як телеканал допускає в своїх сюжетах таку відверту брехню? Навіть інтерв'ю в неї брали не в селі. Хоча б привезли її в село, щоб більш правдиво зробити свій ганебний сюжет. А чому не показали Марічку, яка сказала репортеру, що не хоче повертатися в 'охайну' домівку?
Ігор 03.11.2012, 08:43 ответить
"Вона й робить, нормальна людина. Не п'є, не курить", - так, у свій час ця горе-ненька працювала "трасовичкою" (дорожньою повією), одне з діток померло вдома, щойно народившись, бо матінка не захотіли їхати до погологого народжувати, б'є свою матір, завдяки котрій, дякувати Богу, ці діти ще хоть якось були доглянуті .... та про що мова, а вірніше - про кого???? про охайну господиню, яка перед приїздом знімальної групи позичали у кого що могла в хату і ледь не вперше у житті навела там лад??? а знімальній групі треба було зупинитись біля першого в селі "генделика" і у будь-кого запитати: "Хто така ОЛьга Прядчиха (це її сільське прізвисько), що ви можете про неї сказати" - і все! достатньо для того, щоб зробити висновки про цю мамашу, якій діти потрібні тільки через гроші!!!!!!!!! а передача ваша, на жаль, після цього сюжету для багатьох острівців відкрила очі - ваші сюжети- ваші вигадки ..... шкода....

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.