Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 1 червня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дитяча жорстокість - хто винен та що робити?

4 жовтня 2012, 21:14
Дата ефіру/події: Четвер, 4 жовтня 21:14

Кожний 15-й злочин в Україні на карбі неповнолітнього. Діти крадуть, трощать і навіть убивають. Здебільшого - через цікавість і надмірну жорстокість.

Недарма вік тинейджерства називають перехідним - упевнені психологи. Вже не діти, але ще не дорослі. Вони - інші. І це вперто доводять.

Тетяна Подольська, психолог:

- Ребенок проявляет очень много таких факторов, который он не проявляет в любой другой возрастной период - это эмансипация, могут показывать противостояние родителям, вызывающее поведение, чтобы завладеть вниманием свертников, и много другое.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Усі ми родом із дитинства. І варто лише пригадати, як в підліткові роки прагнули вирізнятися. Хто поведінкою, хобі, хто просто дивними зачісками й одягом. Так само і нині. Ось тільки у сучасних дітей більше можливостей.

Один побив. Інший зняв. Третій виклав в Інтернеті. Нехитрий ланцюжок. Але популярність цього тріо серед однолітків вже неймовірна. Дарма, що через покалічене комусь життя.

Сувора реальність змушує здригнутися ще більше: підлітки убивають. У травні цьогоріч на Житомирщині жорстоко позбавили життя жінку. Підозрюють місцевого тринадцятирічного хлопчину. 

- Для нашей области - это шок.

Міліціянти дивуються зухвалості. Здихають полегшено - це радше вийняток.

Валерій Ратинський, керівник відділу УМВС України в Житомирській області:

- Нашей области больше присущи, совершаются преступления несовершеннолетними, имущественного характера - кражи, кражи некрупные, в основном это мобильные телефоны, металлолом.

Із цими злодюжками працювати легше. Хоча й вони отаким дріб'язком затаврували себе на все життя. Їх беруть на облік.

Валерій Ратинський, керівник відділу УМВС України в Житомирській області:

- С нашими подучетниками мы практикуем экскурсии в райотдел - показываем им комнаты для задержанных, водим их в приемник для несовершеннолетних, где они смотрят на вот эту всю обстановку, какое питание, какой режим.

Панькаються з ними до вісімнадцяти років. Потім - або цілковите виправлення, або далі зустрічі з правоохоронцями. Й відповідальність у повному обсязі. Не бажаєте такого майбутнього дитині? То просто любіть її. Але не залюблюйте.

Тетяна Подольська, психолог:

- Очень многое зависит от семьи, к сожалению, утеряны общечеловеческие ценности, которые подростки могут перенимать - благодаря кружкам, спорту, что было раньше, поэтому это только родители, а если родители не уделяют, то представьте - этот ребенок предоставлен сам себе, телевизору, инету.

Нестійка дитяча психіка засвоює здебільшого поведінку батьків. І якщо вона така, то й дитина діятиме за образом і подобою.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.