Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Київському морі шукають двоїх рибалок

11 жовтня 2012, 00:13
Дата ефіру/події: Четвер, 11 жовтня 00:13

Двоє рибалок зникли на Київському водосховищі: люди потрапили у великий шторм. 19-річні працівники риболовного підприємства без дозволу вирушили перевіряти неводи. Молоді працівники після негоди так і не повернулися.

На ранок після теплих і сонячних вихідних вісім рибальських човнів вирушили по вилов. Не встигли перевірити й десяток сіток, як погода на морі змінилася.

Ганна Мороз, бригадир рибалок:

- Шторм почався десь о пів-дев'ятого - дев'ять. І був сильний дощ. Ми почали обзвонювать всі лодки. Всі обзивалися, а з ними зв'язку не було. Подумали - може, намокла одежа, може, телефони замокли, може, вони нас не чують через вітер. Звонили в 9, і в 10, і в 11...

Невдовзі стало відомо, що не зв'язалися з базою двоє молодих і недосвідчених рибалок. Хлопці рушили в море без дозволу.

Костянтин Головко, керівник риболовного підприємства:

- Они взяли рыболовный баркас деревянный и вышли на воду. Но в журналах отметки на промысел они не отмечали. У нас есть версия - дай Бог, чтоб ребята были живы, что была попытка украсть мотор.

Шукати зниклих взялася майже вся риболовна база, утім жодних слідів молодиків ані на воді, ані на землі не було. Вже на другу добу версія про крадіжку човна відпала. 

- 19 лодок і майже 60 чоловік шукали. Шукали в акваторії приблизно 20-ти, 30-ти кілометрів - від населеного пункту Рожи і до уст'я Прип'яті. Було знайдено тару, куди складають і зберігають сітки, і бачок для безнину з підвісного мотору.

До пошуків човна та хлопців одразу ж долучилися рятувальники. Утім і третьої доби нічого не виявили - на Київському морі досі не вщухає шторм.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГТУ МНС України в Київській області:

- До робіт залучено підрозділи МНС, МВС, працівників лісового господарства, бо на узбережжі Київського водосховища великі лісові масиви. Станом на сьогоднішній день пошуково-рятувальні роботи проводяться, але доля рибалок залишається невідомою. 

Про зникнення юнаків вже повідомили їхніх родичів. Обидвоє встигли пропрацювати на риболовному підприємстві практикантами по три місяці. Днями мали влаштуватися на постійну роботу.

Ганна Мороз, бригадир рибалок:

- Хлопці молоді, по 19 років. Вони самі з Коростеня. Ніяких до них претензій. Енергійні були, старалися, гарненько робили все. Вони не випивали.

Наступного дня пошукові групи знову вийдуть у море, але шанси знайти постраждалих живими тануть щогодини. Рятувальники вже готуються до водолазних робіт.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.