Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові закінчився суд над бандою Сушка

17 жовтня 2012, 23:35
Дата ефіру/події: Середа, 17 жовтня 23:35

Сьогодні Апеляційний суд Львівської області виніс вирок так званій "банді Сушка". Засідали п'ять років. На лаві були 19-ро членів угруповання разом із ватажком. Злочинці діяли в західних областях з 1998-го по 2003-й рік. На карбі розбійників 10 убивств, зокрема і двох правоохоронців, десятки пограбувань, замахів, зґвалтування та катування.

Оце оперативне міліційне відео. На кадрах видно, як затримували банду Артура Сушка. На пошуки та ліквідацію угруповання кинули чи не всі сили правоохоронців кількох областей Західної України. То було справою честі, адже ватажок власноруч розстріляв двох співробітників спецпідрозділу "Сокіл". 

Іван Іваночко, колишній працівник УБОЗ:

- Вони переховувалися, ми проводили максимальні заходи з залученням допоміжних служб, технічних, кожного з них до затримання проводилося достатньо заходів з залученням сил, служб і тому подібне.

Банда здійснювала напади на помешкання заможних людей. Почерком були катування. Не шкодували ані дітей, ані вагітних жінок. Під час одного з останніх наскоків - на житло ректора львівського вишу - господиню замотали в килима, щоб не кричала - вона задихнулася. Загалом постраждалих нарахували близько сотні.

Микола Савєльєв, журналіст:

- Застосовували катування, побиття, припікання, відрізання пальців, зґвалтування, розумієш, щоб вибити гроші, і на тій банді, треба розуміти - 10 вбивств.

Злочинці діяли впродовж п'яти років. Стільки ж тривав суд над нелюдами. На лаві - 17-ро чоловіків і двоє жінок. Усі під час засідань поводилися зухвало, жартували та сміялися. За вироком - ватажок банди сидітиме в тюрмі довічно, решті дали від 10 до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна.

- Остаточно призначити покарання Сушку у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна, яке є його власністю. Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу залишити попередньою - тримання під вартою. Строк відбуття покарання рахувати з 25 грудня 2003 року.

Частина підсудних просиділа в СІЗО вже 8 років - тож невдовзі зможе вийти на волю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.