Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Найсильніші чоловіки України змагалися на Полтавщині

19 жовтня 2012, 22:29
Дата ефіру/події: П’ятниця, 19 жовтня 22:29

Залізо проти людей. Незвичні змагання відбулися поблизу містечка Комсомольська, що на Полтавщині. Там українські богатирі  намагалися зсунути з місця найбільшу у світі кар'єрну вантажівку.

Такого протистояння у світі ще не було: у двобої зійшлися 258 тон заліза проти вісьмох богатирів. Виклик велетенській вантажівці кинули найсильніші чоловіки України. 

Ігор Підчибій, представник національного проекту "Книга рекордів України":

- Именно такие автомобили и именно такой тоннаж такое количество атлетов не двигали.

Вибрали кар'єрного самоскида невипадково, бо тягти багатотонного літака, корабля чи вагона значно легше.

Ігор Підчибій, представник національного проекту "Книга рекордів України":

- Тут играет очень большую роль такие факторы, как сцпление с землей. Если брать колесо шасси самолета и колесо этого автомобиля, то это две большие разницы.

Сергій Конюшок, президент професійної спілки стронгменів України:

- Перше враження, коли ми побачили цю вантажівку - одразу хотілось закрити за собою двері в машину, розвернутись та поїхати.

Щоб розім'яти м'язи перед встановленням рекорду, українські Котигорошки демонстрували свої надлюдські можливості: підіймали над головою спортивне знаряддя завважки 120 кілограмів, переносили бетонні валізи, перекочували 400-кілограмове колесо. Вже після цього богатирі взялися до головного.

Ігор Підчибій, представник національного проекту "Книга рекордів України":

- Это рекорд. Это 258 тонн - полный вес самосвала и дополнительного груза. Это 5 метров расстояния, которое было пройдено, и это 2,5 минуты по времени.  

Хоч рекорд і встановили, та сподівалися на більше. Бажана позначка - 20 метрів - навіть з другої спроби їм так і не підкорилася. Переконують, наступного року досягнуть поставленої мети. Тож чекаємо від стронгменів нових рекордів.

- Нам прославляти Україну разом, друзі, тож будем першими у світі тільки ми.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.