Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Львові темношкірий колишній студент забив на смерть відомого лікаря

23 жовтня 2012, 12:16
Дата ефіру/події: Вівторок, 23 жовтня 12:16

Звіряче вбивство у Львові. Там на вулиці колишній студент медінституту, громадянин Марокко, буквально забив до смерті лікаря. Версії містом гуляють найрізноманітніші: від міжетнічної ворожнечі до звичайного нападу агресії, вилитої на випадкового перехожого.

Провести в останню путь шістдесятисемирічного лікаря-травматолога Леона Фрайфельда прийшли сотні містян - серед них медики й пацієнти. За 40 років роботи він врятував життя десяткам тисяч людей.

Володимир Зуб, керівник управління охорони здоров'я Львівської міської ради:

- Це людина, яка професійно лікувала, а якщо виникали навіть якісь негаразди, то завжди дуже в цивілізований спосіб розрулювалися ці всі, вирішувалися, складні ці ситуації, лікувальні і паралікувальні. Це була людина, в якої було багато чому повчитися.

Загинув Леон Фрайфельд за загадкових обставин. Вранці на оцьому місці перехожі побачили жахливу картину - чорношкірий молодик жорстоко лупцював чоловіка похилого віку - буквально стрибав по голові бідолашного. Свідки викликали правоохоронців, які затримали озвірілого вбивцю. Він виявився громадянином Марокко і був у стані сильного алкогольного сп'яніння. Міліціянти і досі не з'ясували причин його жорстокості.

Сергій Зюбаненко, керівник МУ міліції м. Львова:

- Покази він не дає. Напевне, йому передався колорит наших громадян - він розповідає, що міліція його била. Міліція його затримувала. Основна версія, яка розслідується в ході кримінальної справи, то є неприязні відносини, які виникли раптово.

Що загиблий - відомий львівський лікар-травматолог, стало відомо лише за добу після вбивства. Колеги ледве впізнали його - голова лікаря була буквально розтрощена. Громадськість обговорює різні версії, зокрема, припускає, що колишній студент-марокканець помстився за відрахування. Проте знайомі хірурга кажуть - він ніколи не викладав у медуніверситеті.

Юрій Мігущенко, колега загиблого:

- Леон Едуардович не мав ворогів. Я думаю, що це випадковість. Це збіг обставин. Такі припущення, думаю, на мають мати місце. Ніколи в Леона Едуардовича не було ворогів, таких, щоб можна було думати за якийсь кримінальний злочин.

У Львівському медуніверситеті чорношкірого вбивцю знають - він не пробув у виші навіть півроку. Його відрахували за недбале ставлення до навчання та погану поведінку.

Євген Варивода, декан Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького:

- Характеризувався як особа, яка не проявляла належної уваги до навчального процесу, були випадки порушень правил внутрішнього розпорядку, виховна та інші методи профілактичної роботи, які проводилися з ним регулярно, не давали жодного ефекту.

У виші також відкидають версію помсти. Кажуть: марокканець був на підготовчому відділі - на цьому етапі студенти вивчають лише українську мову, їм не викладають жодних медичних дисциплін. У міліції порушили кримінальну справу і розглядають кілька версій вбивства.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.