Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Дешевий наркотик аптечного походження вбиває українців

26 жовтня 2012, 00:39
Дата ефіру/події: П’ятниця, 26 жовтня 00:39

Серед українців набуває шаленої популярності дешевий наркотик - "крокодил"! Від його вживання шкіра зеленіє й лущиться, а людина приречена на швидку та стражденну смерть.

- Мене не влаштовували загальноприйняті закони, правила, в яких повинен був проживати. Я не хотів жити так, яки живуть інші люди.

Через отакі міркування занапастив своє життя наркотиком. Тепер Петро вже рік у реабілітаційному центрі. Що таке дезоморфін - або в народі "Крокодил" - знає дуже добре. Цей наркотик коштує 50 гривень. Дешевшого квитка на той світ годі й шукати.

Петро, наркозалежний:

- Виготовляється дуже легко в домашніх умовах. Всі інгрідєнти, з яких він виготовляється, продаються в аптеках. Відпускаються без рецепта.

Вона приховує своє обличчя - соромно. Марині 27. Майже 10 років життя втратила через наркотики. З власного досвіду знає, що таке "крокодил". Каже, спробувала, бо дешево. Проте пощастило вчасно зупинитися.

Марина, наркозалежна:

- Им надо постоянно колоться, раны не успевают заживать! И из-за того, что ты постоянно колешься, идут процессы, абсцессы.

Рецепт цього вбивці знає чи не кожний наркоман. Інгредієнти легко придбати в аптеці та продовольчій крамниці. "Крокодил" хапає людину швидко й зжирає вже за рік. Шкіра лупиться, з'являються гнійні рани, відмирають кінцівки.

Марина, наркозалежна:

- Максимум год, они мрут, как мыши! Один сменяется другим, пока один крутит, другой учит, чтобы смог все повторить.

Віталій - соцпрацівник. Він щодня вистежує біля аптек наркозалежних і намагається їм допомогти. Чоловік упевнений - зілля широковживане, бо не клопіт купити препарати, з яких його варять.

Віталій Канючка, соціальний працівник:

- Аптекари сами видят, кому они продают. Если просто человек зайдет, они могут ему и не продать, а если видят, что человек зашлел - руки трусяться... Продают, конечно!

У міністерстві внутрішніх справ кажуть - щороку таких наркоманів більшає. Аби хоч якось зупинити хвилю смертей від "крокодила", міліціянти не перший раз пропонують додати до заборонених препаратів ті, що містять кодеїн.

Олександр Терещук, керівник УБНОН МВС України:

- У нас сьогодні за статистикою 147 тисяч наркоманів, але я вам з впевненістю кажу, цю цифру треба помножити в п'ять-сім раз, і ми побачимо реальну картину. Це велика небезпека на сьогодні Діти, неповнолітні не розуміють цього, рік-півтора і все, і життя немає.

Та незважаючи на зусилля одних і гучні заяви інших - нічого не змінюється. Наркомани, як і раніше, йдуть в аптеки по ліки, які заженуть їх у могили вже за кілька місяців.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.