Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 7 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині діє парочка щахраїв

31 жовтня 2012, 09:41
Дата ефіру/події: Середа, 31 жовтня 09:41

Шахрайки ошукали пенсіонерів на Рівненщині. До 84-річного дідуся в місті Костополі зайшли двоє жінок і назвалися працівницями регіонального представництва "Ощадного банку". Спочатку запитали, чи отримав чоловік тисячу гривень у межах соціальних ініціатив Президента. Коли побачили, що господар поступливий, розповіли йому про грошову реформу, і що він може без черги обміняти старі банкноти на нові.

Дмитро Позняхівський порався на городі. До нього з вулиці звернулися двоє жінок. Назвалися працівницями Ощадбанку, одна навіть показала посвідчення старшого інспектора.

Дмитро Позняхівський, постраждалий:

- Ходим по учаснікам війни, щоб вони не ходили в очереді, а на місці оформляли всі документи.

Далі жінки розповіли про вигадану реформу.

Дмитро Позняхівський, постраждалий:

- Вийшов Указ Президента про обмін грошей. Іноземна валюта не буде ходить і будуть мінять гривню.

Дідусеві запропонували порахувати, скільки в нього є грошей. Старий нічого не запідозрив і виклав на стіл усе, що мав: 52 тисячі гривень, трохи більше чотирьох тисяч доларів та двісті єврів. Жінки одразу запакували банкноти в конверти і сказали, що повідомлять, коли потрібно буде прийти до фінустанови. Пакунки залишили в господаря, а самі попрощалися й пішли.

Віталій Кеда, перший заступник керівника Костопільського РВ міліції:

- Через декілька хвилин бабуся зацікавилася, хто приходив, дідусь розповів. Баба, запідозривши неладне, розпакувала конверти, а в них порізані бумажки.

Пенсіонер вважає, що шахрайки виманили в нього гроші за допомоги гіпнозу. Іншого пояснення в чоловіка немає.

Дмитро Позняхівський, постраждалий:

- Як так, стара людина, прийшов хтось і давай гроші, ви дасте, ні, і я не дам. Нічого не пам'ятаю і все отдав.

За цим фактом порушили кримінальну справу. Міліція склала фотороботи шахрайок. А в Ощадбанку ще раз заявляють - їхні працівники взагалі не ходять по квартирах.

Руслан Прпкопчук, заступник керівника Рівненського обласного управління Ощадбанку:

- Всі банківські послуги надаються в приміщеннях банку. Всі послуги, які стосуються обміну готівки, виплати пенсій, зарплат, всі послуги, які стосуються фізичних осіб, відбуваються тільки в приміщенні.

Правоохоронці ж укотре застерігають: будьте обачними, коли до вас звертаються від імені соціальних установ, банків і пропонують операції з готівкою.

Тамара Лисенко, керівник сектору УМВС України в Рівненській області:

- Відразу перевіряти їх за телефоном, чи такі працюють, і звертатися до міліції. Телефон працює цілодобово. Чим оперативніше людина подзвонить, тим швидше імовірно ми знайдемо шахраїв.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.