Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 18 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Запоріжжі зійшов з рейок потяг

1 листопада 2012, 21:08
Дата ефіру/події: Четвер, 1 листопада 21:08

Залізнична аварія в Запоріжжі: з рейок зійшов потяг Київ-Севастополь. Три вагони перехилилися, ще один ліг на бік. У ньому було 34-ро пасажирів, зокрема - 12-ро дітей. На місці катастрофи працюють усі екстрені служби.

О п'ятій ранку район біля залізничного вокзалу в Запоріжжі розбудив страшний гуркіт.

Зоя Григорівна, мешканка м. Запоріжжя:

- Я сколько здесь живу, но такого - я думала, тяжеловес какой-то пропускают, но почему по первому пути? Возле нас такого никогда не было, ну минуты 2 - все стихло, ну, думаю, проехали, и слава богу.

У будинках люди знову поснули. А ось пасажири 27-го потяга Київ-Севастополь навпаки - прокинулися. Дехто не на своїй полиці. Поїзд рушив від перону, перетинав переїзд, і почав хилитися. Поволі з рейок зійшли три вагони, а один - ліг на бік.

Олена, пасажирка потяга:

- Ну как, элементарно, поезд затрясло, вагон лег на сторону стекла, ну мы так плавненько съехали.

У вагоні було 34-ро пасажирів. Зокрема, 12-ро дітей. Підлітки прямували в Сімферополь на змагання з художньої гімнастики. Усіх евакуювали.

Пасажири налякані. Утім, на здоров'я не скаржаться.

Олександр Пеклушенко, голова Запорізької облдержадміністрації:

- Они тут же были перемещены в теплое помещение, сразу же была оценена ситуация с точки зрения здоровья, никаких пострадавших - ни царапин, ни синяков, ничего ни у кого не было.

Тим часом правоохоронці взялися з'ясовувати причини аварії. За фактом катастрофи порушили кримінальну справу.

Олександр Кирилюк, прокурор Запорізької області:

- Пока в настоящее время идет осмотр места происшествия. Первая версия - это проблемы с ЖД полотном, возможна версия с вагоном, с колесной парой. Более конкретно пока сказать не можем.

Розглядають і людський чинник. Зокрема, помилку диспетчера під час переведення залізничної стрілки. Версію теракту не розглядають.

Людей із горе-потяга двома іншими поїздами ще вранці відправили до пунктів призначення. Затримки руху на Придніпровській залізниці немає.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.