Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Бджолина терапія ніжинського пасічника

2 листопада 2012, 00:28
Дата ефіру/події: П’ятниця, 2 листопада 00:28

Ані грип, ані застуда вкупі з ревматизмом та іншими болячками вже давно не лякають 60-річного мешканця Ніжина. Уникати численних недуг чоловікові допомагає незвичайний метод - вряди-годи він спить у бджолиному вулику.

Кілька років тому пасічника Петра підстеріг підступний інфаркт. Як оклигав - вживав пігулки для зниження тиску. Аж доки у старому журналі не вичитав народної поради - звернутися по допомогу до бджіл.

Петро Балаш, пасічник:

- Я день находився под вуликом. Кусали пчолки і дихав, і менше пігулок приймав. Прийшла ідєя поставить потом якийсь домік. Сначала було на кілках, просто пльоночка. Коли ж у 8-му році цей домік був збудований, я получив лікувальний еффект. Я став менше вживати пігулки, тиск стабілізувався.

Свій міні-санаторій пасічник назвав бджолиною лазнею. Схема лікування проста - внизу "житло" для бджіл, закрите дерев'яними дошками з невеликими отворами. Вгорі - звичайне ліжко.

- Оце людина так лягає. Тут тільки простинь. Більш нема нічого. Із отворів вона получає тепло. А знизу пчоли. Он под низом отвори і пчолки работають. Тут прогрівається увесь стан позвонка людини. На два метри цього сооруженія і людина вся прогрівається. І робиться вібромассаж. Пчолки гудуть і масажірують.

Нині до пасічника Петра йде і старе, й мале. Його смугасті медики залюбки лікують ревматизм, гіпертонію та застуду.

- Треба туда лягати. А якщо ляжеш - хочеться спать. Можна ще там дихать.

Валентина, мешканка м. Ніжина:

- Якесь таке відчуття, вібрація легенька. Аромат - його ледве можна було спіймати - дуже приємний, і енергетика. Хоч це і пчоли, а енергія у них теж є.

А ще тут є екстремальне лікування. Зі слів пасічника, правильного бджолиного укусу не замінить жодне знеболювальне.

Петро Балаш, пасічник:

- Нада знать анатомію хребта. Дать одну пробну пчолочку від алергії, як людина сприймає яд. А потім начинать із двох. З двох і більше пчолок. До 10, потом назад. Це за один раз. Нада находить больові міста. Не тільки на позвонок, а де находиться заболеваніє. Можна ставить пчолки.

Методику пасічника  Балаша "Свідок" обговорював із медичними фахівцями. Усі бджолині процедури тут радять проводити лише після індивідуальної консультації з лікарем. А до укусів комах ставлення скептичне. Навіть коли в людини немає алергії на укуси бджіл, її може спіткати інша неприємність - анафілактоїдні реакції.

Інна Бережна, алерголог:

- Это внезапное покраснение кожных покровов, нарушение дыхания, снижение артериального давления, в общем шоковая ситуация, которая может закончится летальным исходом. Чем больше насекомых укусит человека одновременно, тем больше в организм поступает этих активных веществ, тем больше шансов, что такая реакция возникнет.

Тож завжди лікуйтеся правильно й бережіть себе.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.