Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах затримали серійного педофіла

2 листопада 2012, 00:45
Дата ефіру/події: П’ятниця, 2 листопада 00:45

Педофіла-серійника затримали в Сумах. 64-річний пенсіонер солодощами та обіцянками подарувати мобілку заманював до себе додому дівчаток. Пригощав алкоголем і добивався від сп'янілих дітей згоди на статеві стосунки неприродним способом. Ще й фотографував гостей. Світлини потім використовував, аби шантажувати школярок - змушував приводити до себе інших учениць. За півроку в його лігві побувало 18-ро дівчаток. Аж зрештою одна з них не витримала й поскаржилася батькам.

Дівчина ховає обличчя від камери й навідрыз відмовляється розповідати, що сталося. Вона ледь знайшла сили зізнатися в усьому батькам. Більшість жертв педофіла так і не наважилися повідомити про жахіття рідних. Їхні матеры дізналися страшну правду від правоохоронців.

Олег Нетудихаткин, керівник відділу УМВС України в Сумській області:

- Матери настроены очень жестко по отношению к нему, потому что, оказывается, матери знают этого гражданина, были очень удивлены и шокированы, что в отношении их детей он совершал вот такие противоправные действия.

Першою жертвою педофіла стала 12-річна сусідка, яка часто заходила до нього в гості на чай. Вслід за солодощами пенсіонер почав пригощати міцними напоями.

Олег Нетудихаткин, керівник відділу УМВС України в Сумській області:

- Когда ребенок находился в состоянии алкогольного опьянения, он совершил в отношении него развратные действия сексуального характера. В последующем заставил єту девочку, сняв на фотоапарат все это, заставил путем шантажа приводить своих подружек. 

Одних - просто залякував, іншим - платив по 200 гривень, декому - обіцяв купити мобільного телефона або ж дати сотню доларів. За півроку в його оселі побувало майже 2 десятка школярок віком до 15 років. До пастки маніяка потрапила навіть донька правоохоронця.

Сергій Маслюк, перший заступник прокурора м. Сум:

- Були знайдені фотокартки дівчат, які фотографувались як окремо, так і разом з ним, також вилучено комп'ютер, на якому є досить даних, які підтверджують його вину.

Пенсіонер - колишній посадовець, вже мав тюремний термін. У 20-річному віці його судили за зґвалтування малолітньої. Тепер запевняє - нічого незаконного не робив.

Затриманий:

- То шо у меня на это дело нету сил - с девочками сексом заниматься. Поэтому считаю все это абсурдом, девочки приходят, фотографируются и уходят. Я не какой-то там Чикатило, как тут преподали мне.

Слідчі ж переконані - жертв педофіла значно більше, просто не всі дівчата наважилися розповісти про наругу дорослим. Та чи не найскладнішою перешкодою для правоохоронців став… спротив батьків.

Сергій Маслюк, перший заступник прокурора м. Сум:

- Більша частина батьків всі ці події замовчувала і співпрацювати з прокуратурою та слідчими органами особого бажання в них не було.

Тоді як саме така позиція може найдужче зашкодити дітям - попереджають психіатри.

Олена Балинська, лікар-психіатр:

- Безусловно, общественные установки на сегодняшний день заставляют родителей об этом молчать, что является категорически неверной формой поведения в данной ситуации. Ребенок боится в первую очередь быть наказаным.

Втіхою для наляканих постраждалих дівчаток має стати звістка, що збоченця вже заарештували. Попереду - суд, злочинцеві загрожує тривале ув'язнення.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.