Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 14 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столичному Палаці спорту загинув журналіст

12 листопада 2012, 20:50
Дата ефіру/події: Понеділок, 12 листопада 20:50

Смерть після змагань. У столичному Палаці спорту після хокейного матчу Україна-Польща загинув оглядач Юрій Данилов. Чоловік упав з 9-метрової висоти у технічну яму, яка з'явилась після того, як трибуну перетворювали на сцену.

Отака нині сцена столичного Палацу спорту. Напередодні ввечері тут були трибуни, з яких глядачі дивилися хокей. Щойно матч закінчився, усіх попросили вийти з приміщення. Утім, спортивні журналісти залишилися. Був серед них й оглядач Юрій Данилов.

Юрій Кириченко, прес-секретар Федерації хокею України:

- Разошлись в основном болельщики, журналисты еще брали интервью, когда последнее интервью взяли, у журналистов есть привычка дописывать статьи непосредственно на трибунах, в даной ситуации, я понимаю, Юрий был одним из них, ему нужно было дописать эту статью.

Робітники ж Палацу спорту не дочекалися, поки зала не спорожніє, й почали перетворювати трибуну на сцену - перевертати блок із сидіннями догори дригом. Цієї миті між трибунами утворилася яма, в яку й упав журналіст.

Юрій Кириченко, прес-секретар Федерації хокею України:

- Он проходил в зоне, которая в принципе должна была охраняться, и не пропускаться туда должен был человек, потому что ему аккредитация позволяла находиться возле льда, но не в той зоне, где игроки и тренеры находятся. Ну, судя по всему, там был какой то просчет или службы безопасности, или я не знаю, и угодил в яму, которая разделяет зону раздевалок и сцену.

У Палаці спорту твердять - журналіст опинився там, де його не мало бути. Тому винуватити нікого.

Олег Лук'яненко, головний інженер Палацу спорту:

- Міліція і охорона попросила сторонніх осіб залишити приміщення Палацу спорту, і на цей момент, коли міліція попросила всіх, міліція знялася, охорона теж знялася і у Палаці спорту повинні були залишитись тільки відповідальні працівники Палацу спорту.

Мало того, Юрія Данилова, що йшов просто назустріч смерті - у прірву - намагалися зупинити.

Олег Лук'яненко, головний інженер Палацу спорту:

- Два працівники працювали в цій зоні, коли ця траншея була, і коли була робота, начальник служби помітив, що до нього дуже швидко наближається людина. Його намагалися зупинити, але замість того, щоб зупинитися, він ще більш прискорив крок і зі словами: у мене там ноутбук - просто пішов на стіну. Він налетів на цю стіну і впав в шахту висотою 9 метрів.

Медики, що обслуговували хокейний матч, намагалися врятувати постраждалого, але марно. Від травм він помер. Чому сцену почали монтувати, коли в Палаці спорту ще були люди, тепер з'ясовує прокуратура.

Олег Юхновський, прокурор відділу прокуратури м. Києва:

- Зокрема було зобов'язано територіальне управління Держгірпромнагляду провести перевірку дотримання техніки безпеки ДП Палац спорту, по даному випадку проводиться перевірка, всі питання будуть з'ясовані в ході цієї перевірки.

Колеги ж журналіста переконані: він загинув через службове недбальство технічних працівників Палацу спорту. Адже ті надто квапилися з підготовкою сцени до наступного заходу.

Іван Вербицький, колега загиблого:

- По-перше, треба було, мабуть, перед тим як відкривати це все, треба було просто закрити двері чи хоча б якесь загородження встановити. Ну коли він вільно пройшов туди, то хто винний?

Журналістові за кілька днів мало виповнитися 36 років.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.