Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Під Києвом власник застрелив ротвейлера-вбивцю

13 листопада 2012, 21:07
Дата ефіру/події: Вівторок, 13 листопада 21:07

Він загриз людину й загинув сам. Ротвейлера, що напав на 50-річного чоловіка на Київщині, застрелили. Кілька днів тому чотирилапий охоронець кукурудзяного поля наскочив на селянина, пошматуав його, а потім утік.

Звістка про страшну смерть п'ятдесятирічного Миколи Сергієнка лихоманила Згурівку майже три доби. Що серед білого дня фермеровий пес роздер людину, тут спочатку не йняли віри. 

- У них собака постоянно на привязі, у вольєрі. Щоб бігали - у нас такого нема.

Утім навіть побіжний погляд на знайдене на кукурудзяному полі тіло сумнівів не залишав - чоловіка пошматував величезний звір.

- Були виявлені численні кусані і рвані рани. В області шиї. Також руки були обгризені до кісток.

Допитані ж правоохоронцями свідки розставили всі крапки над і. У день трагедії селянин випивав у польовій сторожці. Коли ж зп'яну почав чіплятися до прив'язаного неподалік ротвейлера - той гризнув задираку за пальця. Ображений чоловік усівся на велосипеда й поїхав з поля, та собака зірвався з припону і швидко наздогнав кривдника.

Володимир Волошин, керівник дільничних інспекторів Згурівського РВ міліції:

- Видно було, що він відбивався, але ж від такої собаки трудно відбитися. Собаки було близько 80 кілограм - немаленька. Тим більше, що це бойцовська собака і великих труднощів стягнути з велосипеда для неї не составило.

Після кривавої розправи ротвейлер подався геть. Коли він не з'явився ані на полі, ані вдома у фермера - селяни не на жарт полякалися. На собаку одразу ж влаштували облаву - місцеві мисливці прочісували ниви й чагарники, а наляканий люд не виходив надвір. Проте вже за три доби пес повернувся до господаря. Той одразу прив'язав годованця і вбив трьома пострілами з ловецької рушниці. Каже, не зміг пробачити чотирилапому смерті приятеля, та ще й доброго сусіда.

Юрій, власник ротвейлера:

- Як звали Вашу собаку?

- Дік. Ти представляєш, як сусіда мого загриз. Це представляєш, як мені на душі. Я сам жить не хочу. Плигнуть мені чи повіситься...

За словами ж фахівців, з якими спілкувалися журналісти "Свідка", трагедії у Згурівці могло й не трапитися.

Сергій Клочко, зоопсихолог:

- Он был выпивши. Если ты идешь с бутылкой, то не надо лезть к такой собаке. Возможно, там какие-то были непрязненные отношения человека и собаки. То, что животное целенаправленно его преследовало - оно это делало не зря. Какой-то был конфликт.

А ще ця історія має стати доброю наукою для господарів чотирилапих. Вже відомо, що сторожового пса фермер завів майже три роки тому, проте його майже не виховував. 

Сергій Клочко, зоопсихолог:

- Животное не может отвечать за свои действия. У него нет ни прав, ни обязанностей. Это все лежит на владельце. Захотели собаку - пойдите, сдайте, проучитесь на курсах. Люди, которые являются профессионалами, проверят ваши знания, способны ли вы управлять таким животным или нет.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.