Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 26 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На кордоні затримано історичні цінності

15 листопада 2012, 00:01
Дата ефіру/події: Четвер, 15 листопада 00:01

Одразу двом незаконним вивезенням з України історико-культурних цінностей запобігли волинські митники. Спільно з прикордонниками в міжнародному пункті перепуску Ягодин вони виявили у валізах громадянина Німеччини нагороди й монети часів Третього рейху. Загальна вага контрабанди - майже десять кілограмів. А в багажі киянина були раритетні книги, одній із яких 200 років.

Крам, розкладений на цих двох столах, мрія кожного колекціонера. За підрахунками фахівців, на чорному ринку такі раритети коштували б десятки тисяч "зелених". Ось, приміром, монети царської Росії. Вони не надто презентабельного кольору, одначе на Заході їх купують на ура. Знаючи те, підприємливий киянин намагався вивезти їх до Польщі. А щоби не вертатися, прихопив із собою ще й стародруки. Одному 80 років, іншому - майже 200. Та сховати фоліанти від пильного ока митника не зумів. 

Валентин Кулик, інспектор пункту перепуску Ягодин:

- Під час огляду громадянам була дана декларація, і під час її заповнення вони хвилювалися. Що нас наштовхнуло на детальніший огляд даного транспортного засобу. Під час огляду сумок було виявлено дві книжки, 33 монети і орден. Після експертизи вони були визнані культурною цінністю. 

Іншу контрабанду виявили в пасажира рейсового автобуса. Чоловік, прямуючи зі Штутгарта, у звичайній дорожній сумці ввозив до України ордени, медалі, нагрудні знаки часів гітлерівської Німеччини. Були серед його краму й раритетні монети. 

Микола Пархомов, старший інспектор сектору пункту перепуску Ягодин:

- В результаті експертизи було встановлено, що ці товари поділяються на дві колекції: нагородних знаків Німеччини періоду Третього рейху і монет періоду Третього рейху. У кількості 811 штук.

Раніше через контрабандистів, що намагалися перетнути кордон рейсовим транспортом, почасти страждали інші - кажуть на Ягодині. Адже процедури огляду туристів тривали втричі довше. Тож люди резонно нарікали на те, що в пункти призначення прибували з кількагодинними запізненнями. Тепер же ситуація змінилась.

Едуард Назарчук, керівник митного поста Ягодин:

- При виявленні порушень митних правил громадянами, які слідують рейсовими автобусами, приймається рішення про написання протоколу і якщо це рейсовий автобус, то він не затримується, відпускається, а затримується тільки громадянин.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.