Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині знешкоджують снаряди Другої світової

15 листопада 2012, 22:02
Дата ефіру/події: Четвер, 15 листопада 22:02

Мешканці села Решуцька, що на Рівненщині, фактично живуть біля порохової бочки. Адже буквально за кілька сот метрів від населеного пункту, в лісі, земля начинена вибухівкою. Усі набої - часів Другої світової війни.

Тут уже знешкодили майже тридцять бойових припасів. Серед них і шість величезних авіабомб. Рятувальники працюють п'ятий день поспіль. Обстежили гектар лісу. Знайшли понад сотню вибухових предметів. 

Олег Нікольчук, керівник групи піротехнічних робіт ТУ МНС у Рівненській області:

- Виявлено артилерійські снаряди 122 міліметри, авіаційні бомби АО 2,5 кілограма, також авіаційні бомби 25 кілограмів, артилерійські снаряди 76 міліметрів, реактивні міни М- 13 та підривники. Плануємо ще працювати дня три - чотири.

Шестеро піротехніків, які працюють у Решуцькому лісі, мають намір оглянути ще щонайменше два гектари території. 

Микола Лукашко, співробітник ТУ МНС у Рівненській області:

- Ми обстежуємо її чарунковим методом, проходимо вибрані полоси в одну і в другу сторону. Під час того, як спрацює металошукач, людина з лопатою обережно його викопує, піднімає і виносить на місце збоку.

Працюють із металошукачем виробництва США. Він реагує не лише на бойові припаси, а й на кольоровий метал та скалки, які залишися з воєнних років.

У місцевій школі розповідають: дорогою біля лісу щодня ходять учні, а навесні, збираючи березовий сік, граються. Бо чекають, поки набіжить повна банка. Нерідко й розкладають багаття. У селі місцину, яку нині обстежують піротехніки, називають "Вибухами".

Ніна Назарчук, директор Решуцької початкової школи:

- Про те, що точилися запеклі бої, то навіть говорять великі і до цих пір ями від взриву зброї. Свідчать довжелезні рови, які зрозуміло, що вони були окопами для наших солдатів, які тут захищали цю землю.

Учнів вже попередили: поки в лісі працюють піротехніки, школярам туди зась.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.