Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 29 березня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Оператора "Свідка" побив та пограбував таксист

15 листопада 2012, 22:50
Дата ефіру/події: Четвер, 15 листопада 22:50

Сідаючи в таксі - будьте обережними. В цьому переконався й оператор програми "Свідок" - Денис Голиков. Його просто в салоні побив і пограбував водій. Правоохоронці нині розслідують цей факт.

Того вечора Денис засидівся з другом у кав'ярні, тож, аби дістатися додому, викликали таксі. Спочатку завезли на Оболонь приятеля, далі машина мала їхати на Борщагівку. Утім, за кілька хвилин по тому, як висадили першого пасажира, розпочалося щось неймовірне. Працюючи у програмі "Свідок", Денис і гадки не мав, що доведеться самому стати героєм сюжету.

Денис Голіков, постраждалий:

- Машина начала останавливаться, я у таксиста спросил - в чем дело, а он мне сказал, заплати мне деньги и выходи. Я начал звонить оператору такси, попытаться разобраться в этом ньюансе, на что водитель обернулся, схватил меня за шкирку, в руку попала серебряная цепочка, он её сорвал и забрал мобильный телефон.

Далі таксист вибрався з машини, витяг пасажира і взявся його бити. Постраждалий каже - водій гамселив його руками й ногами. Насилу вирвавшись, хлопець побіг до найближчої АЗС, аби звідти викликати правоохоронців. Міліціянти обох затриманих: і перевізника, і клієнта - повезли до райвідділку, там взяли свідчення й відпустили. Чи порушать кримінальну справу проти нападника, який пограбував і побив людину - невідомо. Аби прояснити деталі інциденту, дзвонимо таксисту.

- Номер, за яким ви телефонуєте, тимчасово не обслуговується, зателефонуйте пізніше - вже не відповідає.

Тоді телефонуємо у службу таксі, якою користувався Денис. Там коментувати щось на камеру відмовляються. І зазначають: жодної відповідальності за дії водіїв не несуть.

- Все службы такси, они принимают заказ и выдают этот заказ водителю, а дальше, что происходит в автомобиле, ну как это можно нести ответственность.

У таксомоторній Асоціації України ситуації не дивуються, кажуть, сьогодні возити людей може кожен. Пасажири не захищені, бо служби, які мають відповідати за роботу своїх працівників - це просто аналітично-інформаційні центри.

Андрій Антонюк, член правління української Таксомоторної Асоціації:

- У нас таксистом може стати кожен і працювати з любою службою, яких сьогодні в Києві є більше чотирьох. Можна влаштуватися на роботу без поїздок в офіс, без огляду автомобіля, без медичної довідки.

В інтернеті ж можна знайти відео, де деякі служби таксі влаштовують на роботу через дзвінок. Вирішили й ми зателефонувати за оголошенням.

- В  такси работали?

- Нет.

- Ну, наши условия знаете, наши проценты - 5, партнеры - 10 и программа 10 гривен в неделю. А лицензия какая-то - можете делать, можете - не делать.

В асоціації таксистів кажуть: аби змінити ситуацію, треба удосконалити законодавство. Вже й відповідний закон підготували.

Андрій Антонюк, член правління української Таксомоторної Асоціації:

- Перше, що повинно бути, це треба створити умови, щоб всі стали легальними, і для того треба ввести реєстр.

Утім, поки що статистика невтішна - на столичних дорогах нині понад 25 тисяч таксомобілів, з них 90 відсотків нелегалів. Тож ніхто вам не гарантує, що наступного разу вас не везтиме наркоман, п'яний або навіть uвалтівник чи вбивця.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Шановний Павле. Вибачте, що відповідаю із запізненням. Хотів би зауважити, що працівникам нашої редакції, через специфіку нашої програми, добре відомо, "яку погань" Вам доводиться перевозити. З такою самою "поганню", а іноді ще більшою, доводиться стикатися представникам багатьох інших професій: продавцям, лікарям, правоохоронцям та іншим. І якби кожен у відповідь на "дратування" розпускав руки та ЗАБИРАВ РЕЧІ (що є ознакою пограбування), то Вам самому навряд чи сподобалося б жити в такому суспільстві. Щодо нашого оператора: якби він був п"яний, то працівники міліції відвезли б його до лікарні та перевірили кров на вміст алкоголю, а вони цього не робили. А водії в таксі, як Ви самі бачите, та, мабуть, і з власного досвіду знаєте, бувають різні.
Павло Процюк

моя думка якби ваш оператор

був би тверезим i скорiш за все

не дратовав водiя, то по писку

б не дiстав.А я е так само

водiем таксi i якби ви знали яку

погань нам доводиться

перевозити,ви б нам хiба що

поспiвчували,80% нiчних

клiентiв у таксi нетверезi,i на

другий день зовсiм iнакшi

люди.Я вважаю що

безпiдставно водiй не

дозволив би собi махати

руками.З повагою ваш

постiйний глядач
павло 16.11.2012, 13:23 ответить
Уважаемый Павел я понимаю вашу мысль... А вы думаете в нашей профессии все гладко так как вы видите это на экранах ? В каждой профессии существуют свои издержки ! Вы не когда не пили пива с друзьями, не ездили на такси домой ? Когда человек заказывает такси - то целью ставится, то что человек доедет домой цел и не вредим ! И так к слову если вы не поняли сути сюжета советую пересмотреть сюжет - занаво в котором говорится ( и прошу заметить как Вы пишете Беспричинно махать кулаками - Но, и по какой бы то не было причине, не цивилизованно и является нарушением Прав - и Зконов Украины ) Водитель -Ограбил, с Телесными - Так скорей всего проще Вам будет понять . Не кто не говорит что все работники Такси одинаковы - но к сожалению есть " исключения " - и таким людям не место на маршруте и тем более при работе с людьми !
Денис 16.11.2012, 22:50 ответить
Павло, Вы лицензированный перевозчик, плательщик налогов со своей предпринимательской деятельности ? И автомобиль у Вас оборудован как такси ?

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.