Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Вінниці засудили власника колекції зброї

15 листопада 2012, 23:01
Дата ефіру/події: Четвер, 15 листопада 23:01

Ув'язнення за небезпечне захоплення. Замостянський районний суд Вінниці ухвалив для 40-річного чоловіка два роки позбавлення волі за колекціонування зброї. В жовтні торік у приватному будинку городянина правоохоронці знайшли арсенал часів Другої світової війни. Гвинтівки та набої були навіть у кімнаті, де мешкала маленька дитина.

Звичайний будинок у приватному секторі Вінниці виявився справжнім складом зброї. Арсенал сорокарічного слюсаря складався з чотирьох гвинтівок, трьох пістолетів, трьох обрізів, одного револьвера. Були ще 24 мінометних, 119 артилерійських та 720 стрілецьких набоїв, 514 патронів різного калібру й різні вибухові суміші. Це окрім небезпечного начиння, закопаного на подвір'ї.

Затриманий пояснив - він просто колекціонує зброю. Крім того, в нього є багато друзів - "чорних копачів" - у різних куточках країни, які також колекціонують раритети та вибухівку часів Другої світової війни. Він з ними обмінюється знахідками. Під час огляду будинку  міліціянти виявили електродетонатори, гвинтівки та патрони навіть у дитячій кімнаті під ліжком, а в серванті - гранату. Про можливі наслідки такого захоплення чоловік навіть не замислювався.

- Чисто по человечески, не страшно було, дитина по подвір'ю бігає? Чи новості не чув? Там подорвался, там подорвался. А хто там, ще вопрос, там всьо передєловал?

- Я.

- А де: в хаті, на полі, де передєливал?

- Приклади точив вот здесь, сідел, ножиком, потом наждачкой. На станції станки. Точив собі, што хотєл.

Господар розповідає - в домашніх умовах знахідки розбирав, робив їх небоєздатними і збував на базарі в Києві іншим колекціонерам. За одиницю товару правив до 150-ти гривень. Увесь арсенал торгівця піротехніки вивезли за місто та знешкодили.

Роман Чирка, керівник відділу УМВС України у Вінницькій області:

- Враховуючи те, що обвинувачений раніше не притягувався до кримінальної відповідальності, мав на утриманні малолітню дитину, тому дані обставини були враховані судом та винесено вирок, відповідно до якого особу було засуджено до двох років позбавлення волі із застосуванням статті 75 Кримінального кодексу - 1 року іспитового строку.

Також "колекціонерові" доведеться сплатити півтори тисячі гривень правоохоронцям за проведення криміналістичної експертизи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.