Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 25 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Кіровоградщині досі не покарали водія, що вбив дитину

15 листопада 2012, 23:22
Дата ефіру/події: Четвер, 15 листопада 23:22

Повільна кара: вже понад півроку молода сім'я на Кіровоградщині не може добитися справедливості. Наприкінці квітня цьогоріч місцевий мешканець на смерть збив їхню півторарічну доньку. Утім, в ДТП намагаються зробити винними самих батьків або й дівчинку.

30-го квітня змарніла одна з двох квіток життя Олександри - півторарічна Мілана. Нещастя сталося ввечері, утім ще засвітла. Дівчинка разом зі старшою сестрою поверталася додому. Йшли обабіч вулиці. Маленька почала перебігати дорогу. Аж раптом на гірці з'явилася машина. За кермом місцевий мешканець - 23-річний Володимир.

Наталя, свідок:

- Він сильно їхав, він всегда сильно їхав, всегда музика включена, но в той момент не було музики. Получається, він тормозить, збиває її, потім ще тормозить.

Шокована побаченим Наталя не розгубилася - побігла на допомогу. Водій хотів викликати швидку.

Наталя, свідок:

- Я кажу - яка скора, поїхали скоренько в больницю. Він даже з машини не виліз, він нас привіз туда, єдинственное, він тільки сказав - давай швидше, Наташа.

Батьки подалися в лікарню слідом. Та медики не мали для них добрих новин.

Сергій Кузьменко, керівник сектору УДАІ в Кіровоградській області:

- Внаслідок ДТП дівчинка отримала важкі тілесні ушкодження та була доставлена водієм  в м. Новоархангельск, під час надання меддопомоги лікарями дівчинка померла.

Винуватець ДТП після лікарні просто зник. Знайшовся аж в іншому селі. Місцеві правоохоронці не поспішали розслідувати справу - стверджує мати загиблої дитини. Експертиз до пуття не зробили.

Олександра, мати загиблої дівчинки:

- Одна була в ту ніч, 30 квітня, а другу вони провели, тільки вони написали, що зайшов вірус і все унічтожив.

Але справу таки передали до суду. Там знімальна група "Свідка" зрештою зустрілася з водієм і його батьками. Вони в трагедії звинувачують… сім'ю дівчинки.

Володимир Короленко, батько підсудного:

- Обоюдна вина, зі сторони сина мого і зі сторони батьків, що не догледіли дитину, оце все, що я можу сказать.

А підсудний взагалі каже - дитяти не збивав, дівчинка сама вдарилася об машину.

Володимир, підсудний:

- Як я її міг бачить, як там був камінь, старша перебігла, а та була за камнем. Вона вдарилася в бік машини.

Твердження ці викликають гірку посмішку в Наталі - свідки пригоди.

Наталя, свідок:

- Вона перелетіла через машину, і в воздусі лапті роззула, лапті розлетілися, один був ось коло магазина, інший отам, як на пошту повертати.

А Олександра, яка бачила труп маленької доньки, весь у гематомах, ридає, намагаючись довести свою правоту.

- Оце в неї все синє, бачьте осьо, ото в неї решетка от машини, а він розказує, що він її зачепив заднім крилом.

Судовий процес затягують - каже Олександра. Із десятка засідань повноцінним було лише одне. 

- Суд виніс постановити - відкласти розгляд справи у зв'язку з неявкою учасників на 19 листопада на 10 годину. Оголошено перерву.

Вирок обвинувачуваному мають оголосити наступного тижня. Висвітлюватиме його й знімальна група "Свідка". Судять молодика за статтею 286-тою кримінального кодексу. Санкція передбачає від трьох до восьми років позбавлення волі. Доречі, поза камерою мешканці села розповідають - у горе-водія вже є умовний термін за крадіжку, а ще він неодноразово потрапляв у ДТП.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Огромная благодарность сьемочной группе и лично Елене Ткаченко! Исключительно благодаря их присутствию и вышедшему в эфир репортажу, подсудимый судья - взяточник Запорожець О.Н. вынужден был отказаться от своих договоренностей и вынести законное решение по этому уголовному делу...
Джо 06.12.2012, 03:37 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.