Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 18 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині нахабні браконьєри можуть лишитися безкарними

21 листопада 2012, 22:59
Дата ефіру/події: Середа, 21 листопада 22:59

Небезпечна професія - лісник. Це вкотре підтвердив інцидент на Волині. В тамтешніх угіддях зграя браконьєрів перетворила лови дичини на полювання на людей. Порушники взялися чавити доглядачів лісу своїми позашляховиками. Охоронцям навіть довелося застосовувати зброю.

Про постріли з карабінів у лісі людям при зелених погонах розповіли заготівельники деревини. Мовляв, коли різали гілки, чули їх не менше півтора десятка разів. І це при тому, що ліцензії на полювання тут не купував ніхто. Тож не гаючи часу доглядачі кинулися шукати браконьєрів. На ватагу з 12-тьох ловчих натрапили вже за десять хвилин. 

Микола Брачук, майстер лісу Стенжарицького лісництва: 

- Тут стояли машини: два джипа і два УАЗи. І вийшли номера на гонщиків - всі разом. Я їм показав своє посвідчення, представився. Кажу, ви неправильно полюєте, зараз подзвоню головному лісничому - будемо розбиратися. Вони ж на мене не відреагували. Сіли в машину і втекли.

Утім швидко пересуватися розбитими лісовим дорогами зловмисникам було не до снаги. Тож вже за кілька хвилин їх оточили вдруге. Як усе було, видно на кадрах, знятих мобільним телефоном.

Як воно - мало не опинитися під колесами машини - з власного досвіду знає Володимир Туревич. Каже - такого нахабства з боку браконьєрів за 15 років роботи в лісі навіть не пригадує.

Володимир Туревич, головний лісничий державного підприємства:

- Що можна говорити, коли правопорушник їде на людину в формі? Їде джипом. Тут мають сказати своє слово слідчі, правоохоронні органи. Поводили себе нагло, агресивно. Люди, які не менш підковані у знанні закону, як ми, скажімо. Добре знають процесуально-кримінальний кодекс. Старалися нас заплутати.

Убита дичина, яка могла слугувати доказом полювання не за правилами, була в іншому автомобілі - УАЗі. Та на жаль він теж утік. Навіть із простреленим колесом. Коли за півтори години до місця інциденту таки доїхала міліція, браконьєри з двох інших машин, які таки вдалося заблокувати, взялися наперебій розповідати про замах на їхні життя. 

Михайло Хомин, керівник Володимир-Волинського МРВ міліції:

- Для того, щоби дати об'єктивну оцінку, треба всі матеріали зібрати. Опитати усіх учасників конфлікту, встановити усіх можливих свідків-очевидців. І відео, яке показано, мусить бути піддане аналізу. Оскільки здобичі впольованої там не було виявлено, відповідно це розглядалося, як порушення правил полювання.

Що браконьєрів покарають, доглядачі лісу дуже сумніваються. Тепер потерпають за інше: чи не постануть самі як нападники, адже стріляли по колесах.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.