Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У середмісті Києва згорів будинок

21 листопада 2012, 23:14
Дата ефіру/події: Середа, 21 листопада 23:14

Майже півсотні киян втратили дах над головою внаслідок масштабної пожежі в центрі столиці, неподалік станції метро Арсенальної. Серед ночі зайнялася шестиповерхівка, зведена ще в 30-ті роки минулого століття. 

- Алла, света нет у нас. И у вас нету. А вода есть у вас? А у нас ни черта нету.

Цьому чоловікові пощастило - його помешкання страшна пожежа майже не пошкодила. Каже, тепер не бідкатиметься, що живе на незручному першому поверсі. У його сусідів вище - справжня біда.

Ірина, постраждала:

- Когда мы взглянули в зрачок, все было в дыму, без света и мрак. После чего мы быстро все, что взяли - это паспорт, в чем были и вышли на улицу. Посмотрели со стороны - было все очень мрачно.

Василь Миколайович, мешканець м. Києва:

- Разбудил всех своих, вышли на улицу, увидели такой кошмар. Такого в жизни я не видел еще. Вот тут все полыхало. Немного притушили - так с той стороны начало.

Перша бригада рятувальників прибула за 15 хвилин. У будинку вже почав обвалюватися дах.

Руслан Зайченко, заступник керівника відділу ГТУ МНС України в м. Києві:

- По прибуттю до місця виклику було встановлено, що пожежа виникла в квартирі на 6 поверсі. Було дуже багато факторів, які заважали гасінню - багато автомобілів були припарковані біля житлового будинку. Не було можливості підїхати.

Битва з вогнем тривала до ранку. Дерев'яний дах і трухляві перекриття згоріли швидко й дотла, тож знищено більше десятка квартир.

Ірина, постраждала:

- Чтоб вы понимали - со всей квартиры одни угли. В коридоре остался каким-то образом один шкаф входной, и все. Стен нету, потолка нету. Документов нету, одежды нету, ничего не осталось.

Погорільці кажуть - тепер залишається дякувати Богові, що у вогні ніхто не постраждав. А ще шоковані люди намагаються збагнути, хто ж запустив до них червоного півня. 

- Видели вспышку с чердака, со средины здания от второго в сторону первого подъезда.

Галина Валентинівна, постраждала:

- Мы пошли нюхать все двери. И одна дверь с этой стороны пахнет дымом. И что-то там бухает. Тут выскакивает сосед с нижней квартиры в одном халате и в тапочках. Я говорю, что происходит? - Я камин зажег.

Причини займання будинку на Мазепи мають назвати фахівці зі спеціальної комісії, що зранку працюють на згарищі. Столична ж влада тепер переймається долею майже півсотні людей, що втратили дах над головою. Частину з них вже розселили у місцевих готелях.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.