Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У столиці підпалили ресторан, двоє загиблих

23 листопада 2012, 21:34
Дата ефіру/події: П’ятниця, 23 листопада 21:34

Елітний ресторан вигорів дотла в центрі Києва, під аркою Дружби народів. Наслідки пожежі вражають: двоє людей загинули, а власники зазнали мільйонних збитків. Правоохоронці підозрюють, що заклад підпалили.

Ресторан "Аура" поблизу арки Дружби народів зайнявся пізно вночі. Стихія нищила все на півтисячі квадратних метрів. Незабаром пролунав потужний вибух.  

З вогнем боролися шість десятків пожежників, попри те загасили лише вдосвіта. Зі слів МНСівців, це щастя, що рвонув лише один балон із газом - у приміщенні ж їх було майже 30. Якби вибухнули й вони, то невідомо, чи встояла б арка Дружби народів. А у столичній прокуратурі вже називають причини займання - ресторан знищили невідомі палії.

Віталій Харченко, прокурор Печерського району м. Києва:

- До приміщення ресторану Аура через службовий вхід вірвалися четверо невідомих осіб в масках, які, погрожуючи предметом, схожим на вогнепальну зброю, наказали особам, які перебували у цьому приміщенні, їх було 9 осіб, лягти на підлогу та не рухатись.

Невідомі облили приміщення легкозаймистою речовиною з каністр, підпалили і зникли. Люди залишилися у вогні.

Віталій Харченко, прокурор Печерського району м. Києва:

- Встановлено, що там був один охоронець, 5 працівників, які були найняті, оформляли, займались оформленням декору вночі, та технічний персонал. Коли вони вчиняли цей підпал, вони розуміли, що люди в приміщенні не встигнуть вийти з нього та можуть згоріти живцем.

Працівники почали тікати з охопленого полум'ям ресторану. Та врятувалися не всі.

Марина Семенькова, помічник керівника ГТУ МНС у м. Києві:

- На місці пожежі було знайдено 2 трупи жіночої статі, за попередньою інформацією це працівниці даного закладу.

Віталій Харченко, прокурор Печерського району м. Києва:

- Версії відпрацьовуються, подія повністю встановлюється, встановлюються очевидці цієї події. Проводиться комплекс необхідних слідчих дій, а також розшукових дій. Кримінальне провадження вже розпочато з часу внесення до Єдиного реєстру. Зазначений злочин кваліфікований за статтею 115 - умисне вбивство, частина 2.

Паліїв-убивць активно шукають. За такий зухвалий злочин їх можуть запроторити за грати довічно.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.