Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Винесено вирок львівським охоронникам, які побили відвідувачів

1 грудня 2012, 16:06
Дата ефіру/події: Субота, 1 грудня 16:06

Сьогодні у Львові винесли вирок шістьом співробітникам державної служби охорони, які півроку тому жорстоко побили відвідувачів нічого бару. П'ятьом правоохоронцям присудили по року позбавлення волі. Ще одному дали три умовно.

Справа про побиття міліціянтами двох відвідувачів нічного бару набула розголосу завдяки оцим кадрам із камери спостереження. Близько 6-ї ранку офіціантка зателефонувала в міліцію, бо п'яні парубки відмовлялися покидати заклад, який вже зачиняли. Двоє співробітників державної служби охорони спочатку попросили хлопців піти. Згодом почалася шарпанина - захмелілі відвідувачі чинили опір. Міліціянти викликали підмогу. На цьому відео - вже вшістьох гамселять одного з юнаків. Того самого дня побиті парубки потрапляють до лікарні. А шістьох правоохоронців заарештовують. Суд над ними тривав три місяці.

Сергій Лісной, голова Сихівського суду м. Львова:

- Пелеха Романа Юрієвича визнати винним по статті 365 ч.2 із застосуванням статті 69-ї. Призначити йому покарання один рік позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із здійсненням функцій представника влади, строком на один рік.

Такий самий вирок дістали ще четверо співробітників ДСО. Лише одному суддя призначив три роки покарання умовно. Він під час сутички не лупцював, але й не зупинив своїх колег. Один із постраждалих вважає рішення надто м'яким.

Андрій Семенюк, постраждалий:

- В цьому випадку я лишився інвалідом другої, третьої групи. Люди за півроку вийдуть на волю. Ну, нехай люди судять самі. Ну, система є система. Вона вигороджує своїх і вирок це підтверджує.

Проте адвокат постраждалих вважає - вже той факт, що міліцянти опинилися на лаві підсудних, є перемогою.

Олег Мицик, адвокат постраждалих:

- В всіх випадках саме головним і визначальним є те, що, дякуючи в тому числі і засобам масової інформації, справа така стала можлива і система доказала, що вона здатна приймати рішення і до працівників міліції.

Не оскаржуватимуть вироку й підсудні. Жоден з їхніх адвокатів про це не заявив.

- Ми очікували об'єктивного розгляду справи, рішення суду вважаю об'єктивним.

П'ятеро з підсудних уже півроку в СІЗО. Тож у квітні - якраз на річницю побиття - вийдуть на волю.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.