Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Балканський циклон приніс негоду в Україну

3 грудня 2012, 21:27
Дата ефіру/події: Понеділок, 3 грудня 21:27

В Україні - штормове попередження. Сніг, хуртовини, ожеледиця, буревії - все це наслідки циклону, що прийшов із Балкан. Найближчими днями очікувати поліпшення погодних умов не варто.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- В Україну зима прийшла майже точно за календарем. Одразу з рясним снігом. Утім, те, що дітям забавка, водіям і пішоходам халепа.

Хуртовини на третє грудня синоптики прогнозували ще минулого тижня. Утім, комунальники, мабуть, на прогнози не зважають. Бо ж у Києві перехожі на їхню роботу нарікають.

- Ходимо, падаємо, спотикаємося, пливемо, що буде завтра?

- Дуже важко ходить, можна упасти і скалічиться.

Не вдоволені зимою, а точніше кількістю снігу на дорогах, і водії. Кермувальники кажуть: шляхів ніхто не розчищає. Машини заносить на слизьких трасах, а колеса буксують.

Сергій, мешканець м. Києва:

- Ну, нету, я ж говорю, коммунальних машин я не видел, ни одной с утра, стоять скользко, не то что ездить.

У Миколаєві буря валить дерева й ламає світлофори. Вітер шалений. За півдня в місті впало 25 стовбурів. А ось райони, прилеглі до Чорного моря, підтопило. Рівень води на базах відпочинку в Миколаївській області сягає одного метра. Рятувальники розчищають дороги та евакуюють персонал. 

Великий буревій в Одесі. Занепогодилося в місті вночі проти понеділка. В морському порту під час шторму відірвався наплавний док, його понесло просто до нафтогавані. На щастя, портовикам вдалося зупинити споруду та відбуксувати її. В іншому кінці міста затопило гідропарк Лузанівку, розташований на узбережжі. У цей час на суходолі зі стихією боролися комунальники. Пошкоджено десятки автівок, повалено багато дерев. Рух деякими дорогами Одеси частково зупинили. Лагодити довелося й обірвані лінії електропередач.

Олександр Ріфа, директор комунального підприємства м. Одеси:

- Если оценить 80 адресов, которые  были - это частью внутриквартальные проезды, где-то небольшая ветка и тому подобное, из них около 20 было по-настоящему таких аварийных и опасных.

Водночас синоптики кажуть: Україну накрив циклон із Балкан. Чекати від нього ласки не варто.

Любов Кузьміна, синоптик Гідрометцентру:

- Завтра і до кінця тижня погода залишатиметься нестійкою, часом випадатиме сніг, мокрий сніг, дощі.

Циклон за кілька днів піде геть. Утім, радіти українцям зарано, на зміну нинішньому прийдуть кілька інших. А це означає: температура  знижуватиметься й хурделитиме.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.