Нагадати пароль | Реєстрація
Понеділок, 13 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Рівненщині сексуальний скандал за участіі священника

3 грудня 2012, 22:28
Дата ефіру/події: Понеділок, 3 грудня 22:28

22-річного священика підозрюють у зґвалтуванні 15-річної дівчини на Рівненщині. Спочатку постраждала звернулася до міліції, а вже за три дні повідомила, що все було за обопільної згоди. Та панотця від покарання і це не рятує: його тепер звинувачують у статевих стосунках із неповнолітньою.

Історія стосунків 15-річної школярки та 22-річного священика розділила мешканців села Виткова на два табори. Одні звинувачують дівчину, інші ж упевнені - в усьому винен молодий святий отець.  

- Шкода такого хлопця, бо молодий і так править гарно. Може, де коли й ту стопку випив, то хто його.

- Що, він десь в магазині випив?

- То в жизні цього ніхто не бачив. А що воно тут получилось, ніхто ж не знає.

Селяни кажуть: до священика дівчина навідалася не вперше. А того дня вони теж разом вийшли з маршрутки. Панотець був напідпитку.

- А чо їй було йти туди, це не перший раз вона туди ходить.

- А вона що, туди часто приходила?

- Ну а що? Вона ходила, казала, що батюшку любить.

- Сама розказувала по селі?

- Якось була напилася в Синьові, тай скору визивали, щоб не замерзла.

- Тобто вона вживає алкоголь?

- Да! Ну п'є, то хай п'є собі, але чо до батюшки лізти в кровать? Ну випив собі чоловік 50 грам, а їй чо в кровать лізти - це ж святе місце.

Заяву про зґвалтування онуки подала до міліції її бабуся. Втім, тепер жінка й сама не впевнена, чи було насильство й чи винен панотець.

Олена Свиданюк, бабуся постраждалої:

- Священник тут у селі, а тут у нього є такий хлопець, що водив його за носа, поїв його, підносив і навів його, що ти так і так зроби, то її викинуть з гуртожитка, вона не буде вчитись. 

У міліції ж триває розслідування цієї непростої справи. 

Тамара Лисенко, співробітниця УМВС України в Рівненській  області:

- На сьогоднішній день уже порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 152 ККУ - це зґвалтування неповнолітньої. Проводиться слідство, триває перевірка саме по цьому факту. І є такі подробиці, що це сталося по згоді обох сторін, тобто цей чоловік і ця дівчина вступили в статеві зносини по згоді.

У Рівненському єпархіальному управлінні Української Православної Церкви повідомили: поки триває розслідування, священика від богослужінь усунули.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.