Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 1 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Через самовпевненість батьків не Сумщині загинула дитина

8 грудня 2012, 00:33
Дата ефіру/події: Субота, 8 грудня 00:33

Півторарічна дівчинка померла від запалення легенів на Сумщині. Батьки певні - дитину занапастили лікарі. Натомість медики відповідають: мати сама відмовилася вчасно везти доньку до медичного закладу.

Хвороба розпочалася з високої температури, судом, задухи та зупинки серця. Медики швидкої привели маленьку пацієнтку до тями, тиждень лікували її в охтирській лікарні.

Олена Максименко, завідувач педіатричного відділу Охтирської райлікарні:

- Ребенок  был выписан в удовлетворительном состоянии, без жалоб, без  катаральных явлений, с нормализацией лабораторных обследований и с нормальным рентгеном.

Та вже за кілька днів дитина знову почала горіти.

Марина Зінченко, мати померлої дівчинки:

- В течение часа могла с 37 до 40 подняться, моментально, мы звоним на скорую. Вызываем скорую, скорая по телефону - я жобьясняю температуру, возраст ребенка, все, вона каже, че вы нас вызываете, вы только от выписались 3 дня с больницы, у вас же ж зубы.

Жінка розповідає: двічі на виклик приїжджала одна й та сама лікарка, прослуховувала легені й запевняла: загрози немає.

Марина Зінченко, мати померлої дівчинки:

- Ничего у вас страшного нема, зубки, там сомнений не може буть никаких. Мы ж надеемся, верим, ну як. Вона просто ну мене винила в том,  шо я вызываю скору, шо я их тривожу по таким пустякам - ребенку поставили диагноз - ОРВИ, а вы нам звоните, будто тут шось смертельне. Мне уже стыдно туди звонить було.

Згодом батьки звернулися до приватного педіатра, а вже потім відвезли дитину до обласної лікарні.

Марина Зінченко, мати померлої дівчинки:

- Ми приїхали в Суми, нам сказали, ми можем дать вам маленькую гарантию, ну процент жизни, потому что тут сильно запущено, дуже.

Дві доби сумські лікарі боролися за життя дитини. На той час одна легеня відмовила, інша - ледь животіла. Малу під'єднали до апарата штучного дихання. Кілька разів реанімували, але слабеньке серденько не витримало. Батьки певні, вчасно не визначено хворобу через охтирських медиків.

Ольга Рудникова, завідувач відділу швидкої допомоги Охтирської райлікарні:

- Здесь, мне кажется, просто попытка как-то оправдать самих себя, я так думаю. Родители ребенка отказались от госпитализации, мотивируя тем, что они будут самостоятельно обращаться к врачам. Более того, уже в последний приезд, когда ребенок был очень тяжелый, они сказали, что мы не доверяем. 

На доказ тому - акт, складений працівниками швидкої, та розписка матері.

Ольга Рудникова, завідувач відділу швидкої допомоги Охтирської райлікарні:

- Расписки о том, что они отказались от госпитализации, мама наверное забыла, она расписалась, но забыла.

Чому звичайна застуда перетворилася на смертельну хворобу для маленької дівчинки - це має з'ясувати клініко-експертна комісія. Її результати будуть відомі  за місяць.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
А что вы врачи можете сказать в свое оправдание,проще ведь обвинить родителей!!Это не врачи это Убийцы...которые должны понести наказание!!!Ведь врачи должны спасать а не губить людей..Страшно обращатся в больницу!!!
в м.Охтирка це вже не перший випадок,коли помирають діти через халатне ставлення до своїх обов язків лікарів, та найперше - через профнепригодність останніх.Колеги лікарів, що мають здійснювати перевірки, покривають їх, придумуючи діагнози для померлих дітей - менінгіти, раптові пневмонії і т.д..Охтирчанки не хочуть ні народжувати в місцевому відділенні, ні лікуватися.Молодих спеціалістів, яких направляють до міста, старий колектив та найперше - завідувачі відділень - витискають то зменшенням годин, то постійними чергуваннями, то урізанням премій.Жодного молодого спеціаліста, крім дітей старожилів, ніби фах їм переходить у спадок!Про цей Тераріум знають у Сумах, але через професійну кругову поруку кардинально нічого не роблять.так і живемо поруч зі вбивцями...
оксана 09.12.2012, 18:55 ответить

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.