Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 4 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Україну завалило снігом

11 грудня 2012, 22:47
Дата ефіру/події: Вівторок, 11 грудня 22:47

Внаслідок екстремально великої кількості снігу міста перетворилися на суцільні автомобільні затори, а дужий вітер та мокрий сніг знеструмили близько двохсот населених пунктів.

Рясна хурделиця спричинила колапс у Чернівцях. Аби не зупиняти громадського транспорту та дати комунальникам змогу розчистити вулиці, ДАІвці не пускали в центр міста легковиків. Через це утворилися довжелезні затори. Люди панікують, автомобілі грузнуть у снігу.

Олександр Томко, заступник керівника ТУ МНС у Чернівецькій області:

- В першу чергу надавалася допомога пасажирським та марштрутним автобусам, легковим автомобілям та грузовому транспорту.

Комунальники задіяли всю прибиральну техніку, аби прибрати кучугури, але кажуть - зробити це неможливо.

Василь Тимофеєв, заступник Чернівецького міського голови:

- Така кількість снігу, який випав, зрозуміло, що за добу нереально. Ніде воно не спрацьовується, щоб так швидко це прибрать.

+++

Не ліпша ситуація на Тернопільщині. На об'їзній дорозі зупинилися чи не всі вантажівки. У сніговому полоні опинилися більше ста машин. На вулицях обласного центру буксують громадський транспорт і легковики, всюди - затори. Доріг не прибирають і не посипають. Біля лікарні санітари випихають авта, а хворих на ношах десятки метрів несуть слизькою вулицею.

- Бачиш, як дороги посипають. Давай, давай!!!

- А по місту такі ж проблеми?

- Скрізь проблеми, то тільки називають. Де та сніготехніка? На дорогах убійство - всі пробки стоять.

У міській лікарні аншлаг. Там людей із переламами більше, ніж ліжок.

- Наші дороги привели сюда. Послизнувся - перелом плеча.

Комунальники ж кажуть - за останню добу в місті випала місячна норма опадів.

Олег Соколовський, заступник керівника управління ЖКГ м. Тернополя:

- Вся наявна техніка була справна і чекала до погіршення умов, однак ми не могли сподіватися, що буде настільки погіршення умов.

+++

Уже четверту добу засипає снігом і Вінницю. Переважна більшість приміських рейсових автобусів не дістається обласного центру вчасно. Люди запізнюються скрізь.

Олена Дяченко, студентка:

- Сьогодні я до університету так і не доїхала. Так як маршрутка ні одна не зупинилася. Подивіться, шо на вулиці робиться! Такі кучі снігу. І до університету я йшла пішки.

За цих складних умов комунальні служби працюють цілодобово. Та заметиста хуртовина швидко зводить нанівець роботу спецтехніки, працівників дорожніх служб і ЖЕКів.

Надія Качалка, прибиральниця:

- Сутками йде сніг. Дуже важко. Вже лопатою кинути нема возможності. Вже тянеш її і перекидаєш просто.

+++

А в Житомирі радісно від такої кількості снігу тільки дітям. Водіям і пішоходам від каші під ногами й колесами - клопіт.

- Центральні дороги так, на трієчку. А як райони, де дорог нема зовсім, мальованка зовсім не чищена. Тута цепі й помагають проїхати. По- другому ніяк.

Лихо житомирцям і від велетенських бурульок. Комунальники не надто поспішають їх збивати. Тож містяни й під ноги дивляться, й угору позиркують. Тим часом рятувальники витягають на засніжених трасах застряглі автівки. Не витримують снігової стихії і електромережі. Дужий вітер і мокрий сніг знеструмили близько 200 населених пунктів по всій Україні. Найбільше завдано шкоди в Київській, Житомирській та Вінницькій областях. Аварійні служби й МНСівці переконують: електропостачання поновлять за найкоротші терміни.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.