Нагадати пароль | Реєстрація
П’ятниця, 19 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Скандал у найвідомішій дитячій лікарні України

11 грудня 2012, 23:56
Дата ефіру/події: Вівторок, 11 грудня 23:56

Дитяча спеціалізована лікарня Охматдит опинилася в епіцентрі скандалу. Доки її гендиректор Юрій Гладуш був на лікарняному, його посаду взагалі ліквідували. Міністерство охорони здоров'я переписало устав  лікарні. І внесло купу нових норм і прибрало старі.

Мешканка Миколаївщини Тетяна Нагірняк в Охматдиті лежить нещодавно - захворіла її семимісячна донечка Ілона. Жінка каже: не встигла зрадіти, що її дитині, врешті, нададуть кваліфіковану допомогу, як медзакладом поповзли страшні чутки - Охматдит закривають.

Тетяна Нагірняк, мати хворої дівчинки:

- Ну, закриють, наверно, полностью, а куди? Чи кудись його переведуть в друге місце? Я даже не скажу вам. Це сама лучша лікарня, і для дєток наших тєм болєє.

Ніхто нічого не закриває - заспокоюють працівники лікарні. Та диму без вогню не буває. І пояснюють причину чуток: у лікарні хочуть владу змінити. Юрій Гладуш - генеральний директор Охматдиту вже дев'ять років. Він запевняє - почалася дуже підозріла реорганізація лікарні.

Юрій Гладуш, генеральний директор Охматдиту:

- Генерального директора больницы, который ничем себя не скомпроментировал, ставят моего заместителя по хирургической части, пенсионера. Как вы считаете, для того, чтобы он работал? Я думаю, на его место придет очень уважаемая личность, я хочу на нее посмотреть сейчас, ради кого это сделано? Но ради ж кого-то это сделано.

Міністерство охорони здоров'я переписало статут Охматдиту: розформували наглядову та медичну ради, а посаду генерального директора замінили головним лікарем.

Олександр Толстанов, заступник міністра охорони здоров'я України:

- Ті люди, які були заступником директора, будуть заступниками головного лікаря, просто не буде два керівника, а один. Генеральний директор знаходився на лікарняному з серпня, з 27 серпня на лікарняному.

Микола Осійчук, директор Департаменту міністерства охорони здоров'я:

- Перед тим, як він пішов на лікарняний, йому була винесена догана, доречі, за порушення чисто лікувальних процедур.

Натомість, Юрій Гладуш факт догани заперечує - в радикальній формі.

Юрій Гладуш, генеральний директор Охматдиту:

- Тот, кто вам говорил о двоевластии, о выговорах - это шулеры, им нужно играть в наперстки, а не руководить государственными учереждениями.

З п'ятого грудня обов'язки головного лікаря виконує заступник Володимир Поворознюк. Він заступав Юрія Гладуша, поки той був на лікарняному. 

Володимир Поворознюк, в.о. головного лікаря Охматдиту:

- Я на эту посаду никогда не стремился, я вообще хирург по образованию, и мне приятнее работать в практической медицине, чем в административной. Я получил новый приказ, я ж не могу его не выполнять, министерский.

- А если вам предложат должность?

- Я откажусь однозначно.

Поки ж і генеральний директор, і колектив лікарні написали відкриті листи на ім'я прем'єр-міністра: просять відмінити наказ міністерства охорони здоров'я і повернути старий устав. А також Юрій Гладуш подав позов до Окружного адміністративного суду.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.