Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах вбито настоятеля собору

13 грудня 2012, 20:43
Дата ефіру/події: Четвер, 13 грудня 20:43

Надзвичайна пригода в Сумах: там убили настоятеля одного з найбільших храмів міста. 47-річного отця Трифілія знайшли мертвим за півсотні метрів від Троїцького собору.

Нерухоме тіло на подвір'ї сусіднього з храмом будинку виявив патрульний інспектор. Одразу впізнав настоятеля Троїцького собору - отця Трифілія. Після вечірньої служби священик пішов додому, а вже за кілька хвилин пролунали гучні постріли. 

Карина, свідок:

- Два громких сильно выстрела было, ми подумали, что это петарды. Тут часто стреляют. Больше ничего такого мы не слышали.

В панотця стріляли з мисливського обріза, поцілили у спину. Втім, цього вбивці було замало - свідки бачили, як він ще й лупцював священика, що стікав кров'ю, по голові. Причини такої жорстокості намагаються з'ясувати слідчі.

- Версій багато, є очевидці, працює слідство, я нічого не можу з цього приводу вам сказати.

Торік священик був об'єктом майже десятка злочинних нападів. Днями в суді якраз мали слухати справу стосовно одного з епізодів. Та чи через це вбили - поки невідомо.

Ігор Галан, родич загиблого:

- Два дня назад до случившегося ему пришло письмо, содержание никто не знает, конверт передали сейчас в милицию. После этого человек был расстроен, я думаю, мотивы были не самого человека, а само помещение.  Нужно кому-то само помещение, да и все.

У прокуратурі повідомили: останнім часом у настоятеля зіпсувалися стосунки в родині, з сестрою та племінницями - дійшло до виселення з квартири. Крім того, можлива неприязнь на релігійному ґрунті.

Руслан Білокінь, прокурор Сумської області:

- Перше, вбивство пов'язане з виконанням священнослужителем своїх професійних обов'язків, друге - це вбивство з хуліганських спонукань чи помсти, і третє - пов'язане с сімейними обставинами проживання самого священика. Всі обставини вказують на те, що вбивство було сплановане, ціленаправлене і підготовлене.

За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження. Міліція шукає городян, які бачили або мають певну інформацію про злочин. Анонімність гарантують.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.