Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 27 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Звіряче вбивство у Харкові

17 грудня 2012, 21:33
Дата ефіру/події: Понеділок, 17 грудня 21:33

В Харкові по-звірячому вбили суддю і всю його родину: Володимиру Трофимову, його дружині, сину та невістці повідрізали голови. Показово, що все це звірство скоїли у професійне свято працівників суду.

В районному суді Володимир Трофимов 20 років працював головою, а останнім часом - просто суддею. Тепер на вході - його фото з жалобною стрічкою. Це єдине зображення судді, яке мають журналісти: він був непублічним і, за словами колег, аж надто скромним: навіть на роботу їздив на метро. Та більше про нього в суді не розповідають.

Олена Силантьєва, голова Фрунзенського районного суду м. Харкова:

- Фрунзенский суд и все суды Харькова, и, я так понимаю, всей Украины, мы очень скорбим. Идет следствие. И более - никаких комментариев. Спасибо.

Версію про аскетичний спосіб життя родини підтверджують налякані жахливим злочином сусіди. Кажуть - суддя і його рідні були тихими, інтелігентними людьми.

Галина Олексієнко, сусідка загиблих:

- Хорошие, ничего не можем сказать. С соседями мы общались - нормальные люди. Очень богатые - я бы не сказала, что очень богатые. Скромно ходили, скромно одевались. В секонде одевались - богатые люди не одеваются в секонде.

Юлія Івановська, сусідка:

- Да, вообще страшно. Ужас какой! Это зверство какое-то. Спокойно вообще-то, я и не слышала ничего такого в принципе. Район спокойный такой.

Убивство суддівської родини шокує демонстративною жорстокістю: чотирьом жертвам відтяли голови. Й, судячи з усього, злочинці забрали їх із собою. Став відомий моторошний факт: коли обезголовлювали сина судді, парубок був іще живий.

Віталій Захарченко, міністр внутрішніх справ України:

- Попередньо зроблено висновки судово-медичними експертами про те, що одна людина була ще жива на момент відсічення голови. Три інші - посмертно. Це попередні висновки.

Серед робочих версій слідства - професійна діяльність судді та пограбування. Адже Володимир Трофимов мав знану колекцію антикваріату. Хоча слідчі не можуть напевно визначити, чи зникло щось із колекції: спершу треба знайти перелік експонатів і ретельно їх звірити. 

Ігор Калінін, голова Служби безпеки України:

- И с учетом увлечения покойного антиквариатом… Он являлся одним из ведущих нумизматов Украины, был известен за ее пределами, за пределами нашей страны. Сответственно, прорабатывают определенные мероприятия, связанные с его в том числе и этой деятельностью за пределами нашего государства.

Віктор Пшонка, генеральний прокурор України:

- По всім версіям у слідчих є робоча версія, що до цього тяжкого злочину злочинці готувалися. Тобто цей злочин не скоєно, що він безпосередньо виник на якійсь конфліктній ситуації. До нього готувалися і про це свідчать деякі обставини. Поки що не будемо про них говорити.

Психологи ж зазначають - це гуртове вбивство більше схоже на ритуальне, або ж на показову страту. 

Тетяна Подольська, психолог:

- Иногда даже человек с психическими расстройствами не может быть настолько хладнокровен. Все выполнено настолько четко. Четыре жертвы на самом деле - это не импульсивный поступок. Это не в стостоянии аффекта человек забегает и делает такое. Чтобы реализовать такое, нужна очень сильная стрессоустойчивость.

Родичі ж загиблого судді не можуть навіть поховати своїх близьких - поки тривають усі експертизи. Та й хоронити без голів, кажуть, не по-людськи.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.