Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 19 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Через снігопади на дорогах ночують та навіть народжують

17 грудня 2012, 23:22
Дата ефіру/події: Понеділок, 17 грудня 23:22

Негода перетворила Україну на суцільний затор. Через снігові замети люди по кілька діб стоять у тиснявах уже не тільки в містах, а й на трасах. Позамітало дороги в кількох областях. Деякі шляхи державтоінспекції довелося взагалі перекрити, аби запобігти ще більшому колапсу.

На Рівненщині жінка народила просто у сніговому заметі! Машина, якою їхала вагітна, застрягла в кучугурі в Рокитнянському районі. Поки водій намагався вибратися з холодного полону, в пасажирки почалися перейми. Пологи приймав сімейний лікар із двадцятирічним стажем. Тож минулося без ускладнень. 

Микола Прокопчук, керівник відділу ТУ МНС у Рівненській області:

- Задіяна спецтехніка для розчищення автошляху. Після звільнення проїжджої частини в супроводі автомобіля швидкої медичної допомоги мама та новонароджене маля були доставлені в Рокитнівську центральну районну лікарню.

***
А на Львівщині негода спричинила 40-кілометровий затор. Там в деяких місцях утворилися триметрові замети, а дорожнє полотно вкрила крига. Транспорт порозвертало, автомобілі застрягли в кучугурах. Люди мерзли майже 2 доби. Мешканці з найближчих сіл допомагали, як могли: брали на нічліг, приносили гарячі напої. На щастя, вранці рятувальникам вдалося поновити проїзд на цій ділянці. Та, в  4-кілометровому заторі ще стоять вантажівки.  

Павло Василенко, керівник відділу ГТУ МНС у Львівській області:

- Фактично вивільнені всі легкові машини і вони випущені за маршрутом свого слідування. На даний момент працює далі снігоочисна, притиральна техніка. Розширюється проїзна смуга для того, щоб випустити з проблемної ділянки весь великовантажний транспорт, який стоїть там в чергах або вздовж узбіч.

***

Спричинила багато негараздів і двотижнева негода на Буковині. Снігові замети значно ускладнили проїзд автотранспорту до понад вісімдесяти населених пунктів. В облдержадміністарції кажуть: нині роблять усе, щоб своєчасно вивозити сніг.

Ігор Гах, керівник служби автомобільних доріг у Чернівецькій області:

- Така кількість снігу, який випав, зрозуміло, що за добу нереально і ніде воно не спрацьовує, щоб так швидко прибрать.

***
На Тернопільщині за останню добу заторів дещо поменшало. ДАІвцям та МНСівцям вдалося розчистити від скупчень автівок кілька шляхів. Утім, на інших дорогах люди й далі мерзнуть у заблокованих заметами машинах.

- Всі їдуть другу другу назустріч, а ми там застрягли, а ми їхали по правилах, а там нечищено взагалі.

***

Дісталося й Волині. Через хурделицю, яка не вщухала два дні, автошляхи області перетворилися на суцільні кучугури. Трохи ліпше в самому Луцьку. Там ситуацію рятують комунальники. Проте людей і техніки на всі вулиці не вистачає. В окремих місцях - півметрові замети.

Ірина Варварук, керівник відділу ТУ МНС України у Волинській області:

- Станом на 16 грудня представниками ТУ МНС України у Волинській області було вивільнено із снігових заторів 35 одиниць транспортних засобів. Серед них - 18 легкових автомобілів, 8 рейсових автобусів, 9 карет швидкої допомоги. А також 3 вантажівки.

***
Державтоінспекція обмежила рух деякими українськими дорогами - у Львівській, Івано-франківській, Рівненській, Тернопільській та Хмельницькій областях, які замітає снігом. Аби люди не застрягали в кучугурах, окремі траси перекрили для всіх видів транспорту, а деякими не можна їхати лише вантажівкам.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.