Нагадати пароль | Реєстрація
Вівторок, 30 квітня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Столична "швидка" може стати через борги

20 грудня 2012, 23:16
Дата ефіру/події: Четвер, 20 грудня 23:16

Завтра столичні швидкі можуть не виїхати на виклики. А все через борги перед постачальниками палива. Від початку року комунальне підприємство Київмедавтотранс винне їм майже 4 мільйони гривень. Якщо палива не буде - водії швидких можуть перекрити Хрещатик.

Катастрофічна ситуація з паливом у столиці вже давно. На початку тижня стало так погано, що у профспілці медиків написали листа до голови КМДА Олександра Попова і трохи грошей таки дали.

Віталій Коваль, завідувач відділу Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я:

- Відразу у вівторок було перераховано на рахунки ДЕО Київмедавотранс кошти у сумі півмільйона гривень, але за підрахунками на одну добу для обслуговування машин швидкої необхідно від 95 до 105 тисяч гривень. Тому якщо півмільйона ми ділимо на цю суму, це виходить рівно 5 днів. І сьогодні саме запаси дизельного палива закінчилися.

Водії б'ють на сполох - їхати на виклики до хворих просто невзмозі. Тож у профспілці кажуть - проблему треба владнати кардинально. Адже Київмедавтротранс, якому й підпорядковані всі машини швидкої допомоги, має мільйонні борги. 

Віталій Коваль, завідувач відділу Київської міської профспілки працівників охорони здоров'я:

- Станом на сьогодні борг цієї установи складає 3,8 млн грн. Це тільки за пальне. У цієї організації укладені прямі договори і постачальник палива вже не збирається давати його в борг.

На самому підприємстві від коментарів на камеру відмовилися. Буцімто не знають про нестачу палива й медики.

Дмитро Дашкевич, завідувач підстанції №6 Швидкої допомоги м.Києва:

- Если честно, я такой информацией не обладаю, закончится или нет, обычно всегда под конец года могут быть какие-то проблемы, я такого не знаю.

Без дозволу керівництва бояться говорити і водії швидких. 

- У вас солярка є?

- З учорашнього дня є, але я інтерв'ю не даю.

У Києві сьогодні працює 144 машини швидкої допомоги. Якщо проблеми з паливом не владнають, профспілка медпрацівників погрожує, що виведе їх усі на Хрещатик. Хто в цей час везтиме до лікарень недужих містян - невідомо.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код
Давно НАДО делать ЗАБАСТОВКУ СКОЛЬКО МОЖНО ИЗДЕВАТЬСЯ НАД ВОДИТЕЛЯМИ ! ХОЧЕШЬ РАБОТАТЬ -ПОКУПАЙ ЗАПЧАСТИ А НЕ ХОЧЕШЬ-УВОЛЬНЯЙСЯ-НА ТВОЕ МЕСТО ЗАВТРА ДРУГОЙ ЗАЙМЕТ ! ПОПОВ ВРУЧАЕТ КЛЮЧИ ОТ НОВЫХ МАШИН А ВОДИТЕЛИ ПЛАТЯТ ПО 1000 ГРИВЕНЬ ЗА НОВОЕ АВТО! ПОЛНЕЙШЕЙ БЕЗПРЕДЕЛ !ВСЕ ВОЗМУЩАЮТСЯ НО МОЛЧАТ ,КОМУ 3 КОМУ4 ГОДА ДО ПЕНСИИ ! ВОТ ТАК И ЖИВЕМ ТАКА "КРАИНА"

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.