Нагадати пароль | Реєстрація
Середа, 15 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Допоможіть урятувати дитину!

21 грудня 2012, 21:39
Дата ефіру/події: П’ятниця, 21 грудня 21:39

Допоможіть урятувати дитину! Семирічному Віталикові Гончаруку терміново потрібно пересадити кістковий мозок. У малого - рідкісне захворювання крові, і лікування вже не допомагає. Італійська клініка готова взяти недужого на операцію, та його родина не має грошей. Нещодавно Свідок вже розповідав історію хлопчика, чимало людей відгукнулися й допомогли йому. Та цієї суми недостатньо.

Минув майже місяць з тих пір, як журналісти Свідка спілкувалися з Віталиком та його мамою. З тих пір стан семирічного хлопчика погіршився. Переливання крові йому роблять все частіше.

Євгенія Гончарук, мати хворого хлопчика:

- Состояние ребенка ухудшается из-за частых переливаний крови и тромбомассы, если раньше мы переливались раз в неделю, то сейчас два-три раза в неделю тромбомассу и где-то раз в две недели р-массу.

У Віталика рідкісне захворювання крові. Діагноз складно вимовити, саму хворобу - тяжко лікувати.

Ольга Сич, дитячий онкогематолог Охматдиту:

- Виталик поступил к нам 9 марта 2012 года, в крайне тяжелом состоянии, его костный мозг не вырабатывает клетки крови так, как это происходит у обычного здорового человека. Диагноз у него - миелодиспластический синдром, гипоцеллюлярный вариант. Заместительная терапия, трансфузия тромбоконцентрата, эритроцитарной массы, также бесконечное введение колониостимулирующих препаратов.

Нині Віталик майже живе в лікарні. Його однолітки вже пішли до школи. А хлопчину навчають мама й  волонтерка.

Вікторія Липницька, волонтерка:

- Очень хороший мальчик, он очень талантливый, мы с ним очень много занимаемся лепкой, бутылочки, клеим, декупаж, квилинг, впереди Новый год, мы с ним сделаем игрушки и развесим, это будут не покупные игрушки, а сделаны своими руками.

Хлопчик мріє повернутися до рідних Чернівців. Та для цього йому треба терміново пересадити кістковий мозок. Рідні донорами малому бути не можуть. Тоді як італійська клініка готова взяти хворого.

Вікторія Липницька, волонтерка:

- Виталику выставила итальянская клиника из города Падова счет, он составляет 115-120 тычся евро, уже из них выслано 5 тысяч на типирование крови и сделан уже предварительный поиск донора.

Мамі хлопчика чекати допомоги нізвідки. Адже батько малого помер рік тому. Сам Віталик з журналістами спілкуватися не захотів. Він дуже стомився від чужих людей і запитань про недугу. Останнім часом моральний стан хворого погіршився. Він навіть відмовляється просити подарунки в Діда Мороза. А ось мама просить - усіх небайдужих. Адже для якнайшвидшого одужання синочка потрібно ще 65 тисяч єврів.

Євгенія Гончарук, мати хворого хлопчика:

- Собрали мы 50 тысяч евро, нам осталось ещё собрать 65. После того, как вышел сюжет наш первый на канале, мы собрали немалую сумму денег и мы за это все очень благодарны и просим, чтобы мы могли вылечиться наконец-то и уехать домой, пойти в школу, чего мы очень сильно хотим.

Телефон: 095 213 58 57 - Євгенія

Реквізити для надання допомоги:
Отримувач: Приватбанк
Найменування Банку: Приватбанк
Номер рахунку: 2924 4825 5091 00
МФО: 305299
ОКПО 14360570
Призначення платежу: для зарахування на карту № 4405 8858 2268 3998, Гончарук Євгенія Юріївна, ІПН 3077108907. Благодійний внесок на лікування сина Гончарука Віталія.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.