Нагадати пароль | Реєстрація
Четвер, 2 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Рекомендації МНС - щоб свято не стало бідою

26 грудня 2012, 23:04
Дата ефіру/події: Середа, 26 грудня 23:04

Напередодні новорічних свят Свідок вирішив поцікавитися, як готується до них наша малеча.

Прикрасили ялинку - і в гості. Поки батьки трирічного Руслана і його молодшого братика відвідували родичів, на новорічному дереві спалахнула гірлянда. Пожежу помітила тітка дітлахів, що мешкала поряд.

Вікторія Рубан, керівник прес-служби ГУ МНС України в Київській області:

- Одного з дітей встигла винести, а іншого - ні. Наші працівники винесли цю дитину і передали лікарям "швидкої".

А це - теж Київщина. Проте в цьому приміщенні таке лихо малечі не загрожує. Щоби ялинка не перетворилася на вогняного монстра - тут добре дбають.

Віта Комарівська, завідувачка дитячого садка:

- Перед святами відповідальний - це у нас завідуюча господарством - проводить інструктаж з усіма працівниками. Щоб на місцях були вогнегасники, щоби виконувалися усі правила, які мають бути у ці святкові дні.

Щоб не сталося біди - на зеленому диві в кутку жодної паперової іграшки й ані стрічки серпантину.

Юрій Богданович, інспектор Держтехногенбезпеки Броварського району:

- Встановлення новорічної ялинки у спеціально відведених для цього місцях, подалі від горючих оздоблень, штор, занавісок. Забороняється прикрашати ялинку целлюлоїдними матеріалами, ватою, горючими матеріалами.

Валерій Ненюк, заступник керівника відділу ГТУ МНС України в Київській області:

- Якщо ялинку встановлюють посередині кімнати, необхідно огороджувати її парканом. Для того, щоб коли діти будуть проводити свої святкові вистави, випадково не зачепили її. Дитина може травмуватися фізично від якоїсь іграшки, гілки, чи ще чогось. І може зачепити гірлянду і спричинити коротке замкнення і пожежу.

І одна з найголовніших порад фахівців. Перед використанням - добре перевірте святкові гірлянди. Електрика ж бо явище не дитяче.

Валерій Ненюк, заступник керівника відділу ГТУ МНС України в Київській області:

- Якщо все ж виникла пожежа - необхідно гірлянду вимкнути з електроживлення або вимнути центральний електрощиток, або витягти її з подовжувача. І починати гасити пожежу. Один вихователь виводить дітей на свіже повітря. Інший починає підручними засобами гасити пожежу, використовувати вогнегасник.

Прибрана ялинка, вивчені всі пісеньки, вірші й танці. Головні учасники майбутнього свята чекають казкового дійства. Утім про пожежну безпеку обіцяють пам'ятати.

- Ялинку бачите? А бігать біля неї можна?

- Ні.

- А чому?

- Тому шо вона може упасти.

- А бенгальськими вогниками і петардами можна біля неї  гратися?

- Ні. Того шо можна спалить дом.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.