Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Восьмеро поранених у стрілянині на Рівненщині

15 січня 2013, 22:37
Дата ефіру/події: Вівторок, 15 січня 22:37

Вогнепальних ран різного ступеня тяжкості дістали восьмеро людей на Рівненщині. Кривава бійня сталася в селі Білому Володимирецького району. Там в одному з барів 22-річний молодик відкрив хаотичну стрілянину по відвідувачах. До середини закладу, щоправда, не заходив, гатив знадвору з мисливської рушниці.

Усі жертви рівненського стрільця - то молодики віком від 17-ти до 25-ти років. Тепер їх лікують у хірургічному відділі Володимирецької райлікарні. Дехто дістав дві-три рани, а дехто - одну незначну. Втім, залишатися без нагляду фахівців у білих халатах постраждалим все одно не можна.

Тетяна Рябченко, заступник керівника Володимирецької лікарні:

- Хірурги провели первинну обробку ран. Зараз вони у задовільному стані. Загрози життю немає, отримують курс лікування.

Змінити барну стійку на лікарняне ліжко довелося й Вадимові. Коли в нього влучила шрапнель, хлопець саме був на перекурі. Каже, понад усе його дивує дріб'язковість конфлікту.

Вадим Шершень, постраждалий:

- Він  стояв, а той, що з ним приїхав, стояв з нами, він, короче, якби підслизнувся падати, цей, що з ним приїхав, я думав його втримати, ми впали вдвох і цей зразу стрельнув.

А ось місце, звідкіля стрілець намагався покласти учасників гулянки - плац біля ґанку. Саме тут розгорталися події, які в сільській глушині називають не інакше, як бійнею.

Олександр Стернічук, кореспондент:

- Вогнева облога тривала дві хвилини, однак згадувати про неї персонал згадуватиме ще довго. Хоча пострілів було менше п'яти, шансів потрапити під роздачу озброєного молодика мав і старий і малий. Особливо коли той дав залп у вікно.

Валентина Ткачук, продавчиня крамниці:

- Взагалі було тихо. Нас ніхто не чіпав, ми собі сиділи. Ми думали, що то петарди - глухий був звук. Всі забігають, плач. Ведуть тих дівчат.

Міліція звітує: стрільцеві 22 роки, він працює єгерем в одному з рівненських лісництв. Того вечора в товаристві чотирьох колег повертався з рейдової перевірки. У крамниці чоловіки "дозаправлялися" спиртним і на мить конфлікту були вже добряче п'яні. Зараз лиходій під вартою - затримали його в місці мешкання. Зброю вилучили.

Генадій Юрчук, перший заступник керівника УМВС України в Рівненській області:

- Наразі інформація про судимість відсутня. Він сам одружений, має двох дітей. Одному два роки, іншому - чотири місяці. Ми її вилучили, вона незареєстрована - нема номера. Продовжується перевірка щодо придбання рушниці.

Одужуватимуть у стаціонарі жертви п'яного стрілка недовго. За днів два їх випишуть. А ось ініціаторові розбірок по-голівудському доведеться сутужніше. За бешкет та ще й зі зброєю у руках його можуть ув'язнити.

Генадій Юрчук, перший заступник керівника УМВС України в Рівненській області:

- Наразі наш підозрюваний затриманий. По даному факту відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань. Попередня кваліфікація - частина 4 статті 296 - хуліганство із застосуванням зброї. Диспозиція цієї статті - від 3 до 7 років позбавлення волі.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.