Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 12 жовтня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

У Сумах засудили студентів за графіті

17 січня 2013, 23:10
Дата ефіру/події: Четвер, 17 січня 23:10

На рік за ґрати - через графіті. У Сумах засудили студентів, що малювали на стінах фарбою з балончиків обличчя президента. Втім, у вироку жодного натяку на політичні мотиви. Обвинувачення запевняє: молодиків покарано за бешкетницькі дії та пошкодження майна, а в графічному зображенні можна розпізнати будь-кого.

- Чей это портрет?

- Это Янукович, Янукович, да, конечно, похож, уверен в этом.

- Думаю, шо Віктор Янукович, наш президент.

- Як здогадалися? 

- Сразу видно - глаза, во так вот впадина, мне похож.

- Схожий на президента України.

За цей малюнок на кількох будинках та стовпах студент київського економічного університету дістав рік обмеження волі. Його завзятіший приятель - з сумського педагогічного - виводив не лише обличчя, а й свастику, брутальні написи та облив фарбою єврейський центр.

Лариса Сукач, адвокат:

- Бахвальство, як то називають, хлопці йшли і відривались. Зараз не можна даже сказати, шо саме вони порушили: чи це дійсно можна розцінювати як дрібне хуліганство, чи це можна розцінювати взагалі як порушення, пов'язане з неправильною поведінкою  в нашому місті, тобто забруднення. Але  розцінювати це як злочин, кримінальний злочин?

У вироку жодного слова про першу особу держави. Графічне зображення назване "непристойним малюнком, що викликає негативні асоціації". Звідки ж тоді така суворість вердикту - дивується адвокат.

Лариса Сукач, адвокат:

- Приховали, мабуть, щоб не показати, що в нашому місті є так особи, які таким чином відносяться до особи Президента. Може й так, я не можу сказати, в зв'язку з чим це було приховано.

Обвинувачі політичне підґрунтя справи заперечують. Адже у справі фігурують й інші молодики. Вони вкинули до кімнати африканських студенток димову шашку. Дівчата тоді ледь врятувались, а приміщення вигоріло дотла. У прокуратурі кажуть: суд зважив на пом'якшувальні обставини.

Руслан Білокінь, прокурор Сумської області:

- Треба прямо говорити про те, що студенти вчинили ряд зухвалих цинічних хуліганських дій, які фактично викликають… роблять виклик суспільству. В даному випадку іншого шляху, як припинити ці дії і показати суспільству, що є реальна сурова міра покарання, немає.

Паліїв засуджено до 2 років позбавлення волі. Хлопця, що облив фарбою синагогу, ув'язнили в залі суду на 1 рік і 8 місяців. Нині всі вони готуються до апеляції.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.