Нагадати пароль | Реєстрація
Неділя, 5 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

Апеляційний суд Києва розглядає справу про мажорне ДТП

24 січня 2013, 20:37
Дата ефіру/події: Четвер, 24 січня 20:37

З минулої осені триває розслідування мажорного ДТП у столиці. 20-го жовтня на перехресті вулиць Саксаганського й Тарасівської зіткнулися позашляховик Мерседес та седан Міцубіші. Німцем кермував племінник міністра аграрної політики, легковиком - водій без таких впливових родичів. Винним в аварії визнали саме його.

20-го жовтня 2012-го. Седан Міцубіші Лансер рухається вулицею Тарасівською. На Саксаганського - Мерседес. Кілька секунд і - зіткнення.

Від удару автівки розлетілися врізнобіч. Яка з них їхала на червоне світло - відтепер головне питання.

Кермував седаном 27-річний Арсеній Бурлачук. Ось аматорське відео перших хвилин аварії. З Міцубіші йде дим, навколо машини люди, вони намагаються надати водієві першу допомогу.

Любомира Бурлачук, мати постраждалого:

- Не було ні звуку тормозів, сигналів взагалі не було, відразу удар сильний і він втратив свідомість, машину по ходу Мерседеса відкинуло на 15 метрів, і в нього закрита черпно-мозгова травма, струс мозгу.

Сам Арсеній пригадує лише кілька слів, якими на місці перемовився з кермувальником позашляховика.

Арсеній Бурлачук, постраждалий:

- Я уже помню, когда мне начали оказывать первую медицинскую помощь, вывели из автомобиля, Мерседес остановился здесь около лайтбокса, из него вышел водитель, ему говорю - я же ехал на зелёный свет, а он так ещё развел руками, типа мол, извини.

За кілька днів постраждалий дізнався - слідчий відмовився порушувати кримінальну справу проти водія позашляховика. Мало того - в ДТП винним визнали саме Арсенія Бурлачука. Буцімто він їхав на червоне світло зі швидкістю 110 кілометрів за годину. Олексій мешкає в будинку, біля якого сталася аварія, й бачив перші її секунди.

Олексій Семенченко, свідок ДТП:

- После того, как произошло столкновение, я повернулся, все это увидел, вот здесь вот, по этому пешеходному переходу два человека проходили по пешеходу, и автомобили проезжали наверх, фактически, хоть и косвенно, это доказывает, что горел зеленый свет.

Любомира Бурлачук, мати постраждалого:

- І відразу сталось те, що його зробили винним, відразу на тій постанові ДАІ, яка була перша.

Шокована таким звинуваченнями на адресу сина мати кермувальника седану, Любомира Бурлачук, зневірилася в міліційному розслідуванні й розпочала власне. Вона взяла відео з камер спостереження навколишніх банків. На одному з них видно, Мерседес виривається вперед поміж інших машин. За кілька секунд він ударить Міцубіші. Окрім того, жінка попросила в Київдорсервісі виписки про роботу світлофорів. Вони також підтверджують - її син їхав на зелене.

19-річний Роман Симонов був при кермі Мерседеса, який зіткнувся з Міцубіші. Він гне свою лінію, запевняє: їхав на зелене. І стверджує, лише за ремонт позашляховика, за оцінками експертів, Бурлачук винен йому 320 тисяч гривень.

Роман Симонов, кермувальник Мерседеса:

- Я не мог ничего сделать. Я ехал и тут вылетает эта машина на скорости, я не мог предпринять никаких действий.

Це підтверджують і свідки, яких Роман привів із собою.

Махмуд Набієв, свідок:

- Зеленый свет горел. Световой зеленый свет горел.

До речі, Роман Симонов - хлопець не з простої родини. Його батько - заступник керівника Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України. А дядько - міністр аграрної політики. Проте, молодик певен, слідство об'єктивне й родичі-високопосадовці на нього жодним чином не впливали.

Роман Симонов, кермувальник Мерседеса:

- Я бы не хотел, чтобы связывали мое ДТП с моими родственниками.

Чи вплинули на Голосіївський районний суд гучні імена родичів Романа Симонова - не відомо. Утім, винним у ДТП там визнали Арсенія Бурлачука.

Любомира Бурлачук, мати постраждалого:

- Ми принесли туди відео, три відео, які в нас є, і ми попросили, щоб були аудіо і відео записи в цьому суді, насправді нам нічого не дозволили, покази наших свідків ніде не зафіксовані, протоколів засідання немає.

Нині у справі непростої ДТП розпочалися слухання в Апеляційному суді Києва. Відеознімання в залі журналістам чомусь заборонили. Водій позашляховика на засідання не прийшов.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.