Нагадати пароль | Реєстрація
Субота, 18 травня 2024
Найкращі детективи світу

Відео Канал "Новини"

На Волині проводять рейди проти наркоманів

1 лютого 2013, 23:05
Дата ефіру/події: П’ятниця, 1 лютого 23:05

Шахтарське місто Нововолинськ викликає занепокоєння у правоохоронців. Саме там викривають левову частку злочинів, пов'язаних із наркотиками, у Волинській області. Аби зменшити сумну статистику, вулиці проблемного населеного пункту патрулює зведений військово-міліційний наряд.

Богдан та Олександр почали патрулювати вулиці нещодавно, і вже є результат. Лише за січень цього року сім разів запобігли вживанню дурману. Зазвичай, кажуть, наркомани кайфують потай. У під'їздах і підвалах.

- Нещодавно нами було затримано чотири неповнолітні особи, які курили коноплю.

Школярів витягли з незамкненого підвалу. Тут ще досі лежать так звані "бульбулятори", є тара з-під алкогольних напоїв. Про небезпечне сусідство мешканці будинку, зазвичай, знають, але не інформують міліцію - бояться помсти. Люди ж бо, які кайфують, часто-густо неадекватні. Навідалися правоохоронці й до квартири, де, нібито, торгують дурманом. Гостям там не раді. Ще б пак: у помешканні мічені банкноти, за які куплено макову соломку, а "травичка" дбайливо розфасована.

Іван, підозрюваний:

- А що то за гроші, що за рослини висушені, до якого роду вони відноситься? Для чого ви збирали той гербарій?

- Я нічого не збираюся пояснювати…

Клієнти Івана, то, головно, студенти. Дехто купує для себе, дехто - на перепродаж. Та в міліції кажуть: ера постачальників природного дурману вже в минулому, на часі - наркотик синтетичний.

Роман Крохмаль, керівник сектору УМВС України у Волинській області:

- Це є хімічні наркотики: амфетаміни, різні таблетки, що містять субітекс у собі. Наркотичну речовину, до якої людина швидше привикає і входить у більшу залежність. 

Та побороти наркоманію самій міліції не до снаги - кажуть правоохоронці. Тут повинні долучитися і педагоги, і лікарі. Статистика ж бо невтішна: в Україні вік споживача кайфу вже починається з 14 років. Тоді як у Європі - це люди, яким за 20.

Коментарі
Ім'я
Поле обов'язкове для заповнення
Текст
Поле обов'язкове для заповнення
Захист
Ви ввели невірний захисний код

Телебачення для всієї родини

Ми використовуємо cookies, щоб проаналізувати та покращити роботу нашого сайту, персоналізувати рекламу. Продовжуючи відвідування сайту, ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності.